LTO brengt fruitkisten bij Nijenhaghen

Ommen – De lokale afdeling van het LTO Noord heeft vanmorgen kisten vol met fruit gebracht bij Zorgcentrum Nijenhaghen. Boeren en tuinders delen vandaag op de Nationale Groente- en Fruitdag tijdens de Dutch Food Week op verschillende plekken in het land kisten vol groente, fruit en andere producten uit. Dat doen ze om aandacht te vragen voor het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel.

“Vers en gezond voedsel is niet overal ter wereld vanzelfsprekend, maar gelukkig is het in Nederland goed geregeld. We willen op deze dag producten van Nederlandse bodem met anderen delen en het gesprek aangaan over het belang van gezond eten nu en in de toekomst”, zegt Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord. “Achter het verse en gezonde voedsel op ons bord schuilt een verhaal. Dat verhaal begint bij boeren en tuinders. Dat verhaal begint op van het boerenland om de hoek.”

De afdeling Vechtdal van het LTO Noord ondersteunt het initiatief, en brengt het verhaal graag onder de aandacht. Daarom delen zij vandaag kisten met fruit uit in de drie gemeenten waar de LTO-afdeling actief is. Zo ook vanmorgen bij Zorgcentrum Nijenhaghen in Ommen. Kisten vol met appels, peren en frambozen werden daar langsgebracht. Enkele bewoners lieten zich al snel een appel smaken, en het verse fruit zal vandaag ook aan de andere bewoners worden aangeboden.

Eerder vanmorgen werden al kistjes langsgebracht bij Woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen, en vanmiddag gaat de afvaardiging nog langs bij het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg.