Lisa haalt meer dan 4.000 euro op voor KiKa door 1.500 cupcakes te bakken

Ommen – Lisa de Lange uit Ommen heeft vandaag meer dan 4.000 euro opgehaald voor de Stichting Kinderen Kankervrij. Begin dit jaar kreeg ze het idee om iets te gaan doen voor het goede doel, en viel de keuze op KiKa. De Lange bakt al ruim twee jaar zoals ze zelf zegt hobbymatig.

Maar wie op haar populaire social media kijkt ziet dat het om meer gaat dan de handleiding volgen van een kant en klare mix. Van een brandweerauto en Spider-Man, tot aan een trekker en de Minions. Niet alleen voor jong, maar ook ouder weet ze allerlei onderwerpen te verwerken in de indrukwekkende en bijzondere verjaardagstaarten.

Behalve deze taarten maakt de 26-jarige ook cupcakes, bijvoorbeeld voor de geboorte van een kind of een bedrijfsjubileum. Daarin zag ze een manier om geld in te gaan zamelen. Doosjes met zes stuks gaan verkopen, en de gehele opbrengst daarvan naar KiKa. Binnen de eerste 24 uur nadat ze de actie wereldkundig maakte, was al voor de eerste 750 euro aan bestellingen geplaatst.

Het streefbedrag van 2.000 euro werd vorige maand al bereikt. Maar De Lange besloot meer cupcakes te gaan bakken, en de bestellingen bleven binnenstromen. Gelukkig wist ze talloze sponsoren te vinden die de actie wilden steunen. Mede daardoor kan elke euro die de Ommense ophaalt naar KiKa, en onderzoek naar kinderkanker.

Onder meer Vechtdal Eieren uit Varsen en de Albert Heijn supermarkt hielpen met de ingrediënten, en bedrijven als Bake Point Ommen en Baktotaal Bouwhuis sprongen bij voor de benodigdheden. De Lange bakt doorgaans bij haar ouders thuis, maar voor de uiteindelijk maar liefst 1.500 cupcakes was daar de ruimte en capaciteit niet.

Gelukkig kon ze terecht bij Grand café de Veghte. Die stelde de keuken en de benodigde materialen beschikbaar, en hielpen ook mee met de immense klus. Gisterochtend werd er begonnen met het bakken. Na de ongeveer 350 eieren met de 15 kilo boter en de andere ingrediënten tot een beslag te hebben gemaakt, konden de cakejes in verschillende ladingen de grote ovens in. Het was flink doorwerken, maar aan het einde van de middag stonden de 1.500 stuks af te koelen.

Vanmorgen werd de spreekwoordelijke kers op de taart gelegd. Niet letterlijk een kersje, maar in totaal ruim twaalf kilo aan aardbeien crème topping ging boven op de cakejes. En met een snufje kleurrijke sprinkles waren de gebakjes dan echt af. Een drankbezorger bij Grand café de Veghte kocht ondertussen al spontaan een half dozijn.

Verpakt in een net doosje, inclusief een dankkaartje met de sponsoren en een bewaaradvies, lagen de de cupcakes vanmiddag klaar. Brasserie Tante Pos verzorgde een koelwagen en muntenkar, zodat de bestellingen makkelijk en snel konden worden opgehaald. Morgen kunnen de bestellingen ook nog bij haar werk in Almelo worden opgehaald. Want ondanks dat ze toch al gauw 15 uur in de week aan het bakken is, doet Lisa het allemaal naast haar fulltimebaan.

De precieze eindopbrengst is nog niet bekend. Maar met al zeker 250 verkochte doosjes gaat die in ieder geval richting de 4.000 euro. En met de vele vrije giften die worden gedaan -het gaat tenslotte om het ophalen van geld voor het goede doel- wordt die grens ruim gepasseerd;

Wie zelf wil bijdragen aan deze actie kan dat via de webpagina www.actievoorkika.nl/lisas-hobby-taartjes-voor-kika doen.