Lions zamelen vreemd- en oud geld in voor staaroperaties in derdewereldlanden

Ommen – De Lionsclub Ommen-Dalfsen zamelt via inzameldozen in supermarkten vreemd- en oud geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden. De actie is onderdeel van de landelijke Lions actie ‘Fight for Sight’. De actie bracht vorig jaar 651.000 euro op. Met dat bedrag zijn meer dan 43.000 oogoperaties mogelijk gemaakt. Een staaroperatie in een derdewereldland kost ongeveer 30 euro.

Volgens de Lionsclub heeft ruim 95% van de Nederlanders nog vreemd- of oud geld rondzwerven zonder te weten wat er mee te doen. Supermarkten in het Vechtdal en de Lionsclub bieden een gezamenlijke oplossing om iets moois te doen met het ‘vergeten’ geld.

De verzameldoos in de Albert Heijn in Ommen. Foto: Lionsclub Ommen-Dalfsen

De landelijke Lions organisatie heeft een groot en internationaal netwerk om het vreemde geld in Euro’s om te kunnen zetten, het gaat daarbij ook om buitenlands muntgeld. De opbrengst wordt door de stichting ‘Wilde Ganzen’ met 50% verhoogd.

In Ommen staat tot en met februari volgend jaar een verzameldoos bij de Albert Heijn aan de Haven Noord. Volgend jaar zullen de verzameldozen naar andere locaties gaan. “De organisatie is blij met de gulle medewerking van iedereen!” schrijft de charitatieve club in een persbericht.