Lindy Bendijk en Yazan Alsuliman winnen voorleeswedstrijd bibliotheek

Ommen – Lindy Bendijk van CBS Ichthus in Lemele en Yazan Alsuliman van OBS de Dennenkamp hebben de voorleeswedstrijd van Ommen gewonnen. Deze wedstrijd werd dit jaar digitaal gehouden. Het gaat daarbij om de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Lindy en Yazan zullen binnenkort Ommen vertegenwoordigen in de halve finale, en maken uiteindelijk kans op de titel van Nationale Voorleeskampioen 2021!

Lindy Bendijk (l.) en Yazan Alsuliman.

In twee rondes lazen in totaal 13 kandidaten via online videobel applicatie Teams voor. Het was daarna aan de jury om twee winnaars te kiezen, in elke ronde eentje. De jury bestond uit Petra Stokvisch, cultuurcoƶrdinator van Ommen en Marita Veldscholte, leesconsulent bij Bibliotheek Salland. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na wat spannende momenten werd het verlossende woord door de jury uitgesproken, en werden Lindy en Yazan gekroond tot de kampioenen van Ommen.

Lindy las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap. De jury vond dat Lindy de emotie van het boek goed overbracht. Yazan las voor uit Operatie zeer ernstige ramp van Tosca Menten. Een origineel fragment en enthousiast gebracht, volgens de jury. Yazan en Lindy zullen in maart deelnemen aan de halve finale.