Lemele voor 52ste keer decor van Oud Hollandse Markten

Lemele – Na twee jaar afwezigheid is vanavond het startsein gegeven voor de tweeënvijftigste editie van de Oud Hollandse Markten in Lemele. Rondom de kerk hadden zich weer diverse ambachtslieden, kunstenaars en handelaren opgesteld. Verspreid over de markt werd getoond hoe het er vroeger aan toe ging.

Zo was er een klompenmaker, werd er tin gegoten en werden er manden gevlochten. Ook het sorteren van aardappels, en het drogen van kleding mocht natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard waren er ook kramen met allerlei spulletjes. Maar ook veel lokaal geproduceerde lekkernijen als bier en kaas.

Net zoals bij de laatste editie was er een ‘oalerwetse’ speurtocht voor de jeugddelingen. Deze keer was deze ook vertaald in het Oekraïens, zodat de oorlogsvluchtelingen die in Lemele worden opgevangen ook konden deelnemen. Zoals gebruikelijk werd er ook voor muzikaal vermaak gezorgd.

De Pompedoers uit Heino waren vanavond samen met de Country Dancers Ankum aan de beurt. De zanggroep voerde ook het volkslied van Oekraïne op. De komende twee woensdagen is er ook muzikale omlijsting. Bij de laatste markt op 17 augustus zullen de Bargzangers uit Lemele van zich laten horen, dan is ook de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn van de partij. Beide vaste waardes op de Oud Hollandse markten.

De volgende markten zijn op woensdag 3, 10 en 17 augustus van 18:30 tot 21:30.