Lekker smikkelen tijdens gezellige kerstfair in centrum

Ommen – Bezoekers aan Ommen konden vanmiddag lekker eten en drinken in het centrum van Ommen. Tijdens de kerstfair met het thema ‘Magic Christmas’ die vandaag van 14:00 tot 21:00 werd gehouden stonden zo’n 50 kramen verspreid door het centrum, met entertainment voor jong en oud. Ook werden er optredens gegeven door koren, reed er een treintje voor kinderen, was er een schaatsbaan en werd er livemuziek opgevoerd.

Vanaf het Vechtpodium zorgde een koor voor gezellige kerstmuziek.

‘Verrukkelijk Ommen’

De Markt stond vandaag in het teken van ‘Verrukkelijk Ommen’. Er werd vanmiddag en vanavond allerlei ‘streetfood’ bereid met het erkende keurmerk van Vechtdal Producten. Het evenement is een initiatief van de vereniging Vechtdal Producten, Horeca Ommen en enkele ondernemers uit Ommen. Bij allerlei kraampjes in Ommen werd allerlei soorten eten bereid.

Bij Brasserie Tante Pos werden hamburgers verkocht met vlees van het Brandrode Vechtdalrund uit Arriën, bedekt met Jersey kaas uit Vilsteren, die gemaakt wordt door kaasboerderij de Heileuver uit Dalmsholte, en alles samengevoegd op een broodje van de Sis & Bro Bakery. Bij Flater was huisgemaakte erwtensoep met rookworst van slagerij Kouwen uit Lemele. Bij PUIK werd Beenham van dezelfde slager geserveerd op een broodje van Bakkerij Ten Brinke, met een huisgemaakte honing-mosterdsaus. Bij Resto Oco werden poffertjes gemaakt van Vechtdalgranen, met melk van Melkveebedrijf Zandman uit Beerze en Vechtdal eieren. De Sis & Bro Bakery maakte met dezelfde Vechtdalgranen oliebollen.

Het 200 liter vat met Glühwein.

Glühwein

Op de Markt stond vanmiddag een grote kookketel met een inhoud van maar liefst 200 liter. De ketel werd gevuld met Glühwein die uiteraard bij de ketel, maar ook bij horecabedrijven in het centrum, te proeven was. De ketel kon worden gevuld met bijdragen van Ommenaren. Mensen die nog een fles rode wijn ‘over’ hadden konden deze vanmorgen tussen 11:00 en 13:00 inleveren bij Flater. De mensen die een fles inleverden, mits deze nog bruikbaar was, kregen een tegoedbon. Tussen 18:00 en 19:00 kon met deze tegoedbon een thermoskan van de Glühwein worden opgehaald.

Een stuk vlees wordt uit de Terpoven gehaald.

‘Terp’ oven

Vlak naast de ketel met Glühwein is een zogeheten Terpoven gemaakt. De stichting Lp Café heeft samen met de Vechtdalkok Johan Drenth de bijzondere oven van onder andere zand stenen en takken gebouwd. Zij hebben ervaring met het maken van kuil- en terpovens en de daarbij behorende authentieke bereidingswijzen. Het vlees wordt bereid onder een laag van hooi, kruiden en zand. De terp werd kort na 17:00 opengemaakt waarna Vechtdal Johan Drenth de stukken vlees in kleinere stukjes sneed. Het vlees werd daarna uitgedeeld aan het publiek, die het zich prima liet smaken.