Leerlingen Vechtdal College klauteren over obstakels tijdens ‘Urban Run’

Ommen – Ongeveer 1100 leerlingen van het Vechtdal College in Ommen hebben zich nog één keer mogen inspannen voor het begin van de zomervakantie. De leerlingen hebben vandaag deelgenomen aan de door de school georganiseerde ‘Urban Run’ om geld in te zamelen voor de organisatie Edukans. Het is de eerste keer dat het Vechtdal College een evenement heeft georganiseerd voor de Ommer Bissinghdagen.

Hoewel het enigszins de bedoeling was dat de leerlingen zouden rennen, het heet immers een ‘run’, liep het merendeel op een rustig tempo. Er hoefde daarnaast ook niet gerent te worden, het is geen wedstrijd en er is geen tijdwaarneming. Vanaf tien uur vanochtend startte elke drie minuten een groep leerlingen bij het Vechtpodium op de Markt. Op het podium speelde de bigband van het Vechtdal College, met een zang rol voor Anouk Beumer.

Lopers klauterde over een obstakel met boomstammen gemaakt door Jurrie Baas.
Lopers klauterde over een obstakel met boomstammen gemaakt door Jurrie Baas.

Met medewerking van diverse lokale ondernemers en de organisatie van de Ommer Bissingh kon een uitdagend parcours van ongeveer vier kilometer worden uitgezet. Behalve het door de Jumbo supermarkt lopen of over het schoolplein van de Sint Bernardusschool waren op het parcours ook allerlei creatieve obstakels gefabriceerd.

Obstakels

Op een voetpad naast de Danteweg werd door tuincentrum Jurrie Baas een obstakel gebouwd met allerlei boomstammen op een aanhanger waar de scholieren overheen moesten klauteren. Na een bezoek aan school de Maat, de Carrousel en daarna hun eigen school ging het parcours verder naar de brandweerkazerne. Hier was het de bedoeling dat de leerlingen door twee brandweerwagens klommen, om vervolgens door een trailer van trailerbouwer Pacton te gaan. Na een bezoekje aan het speelparadijs van Octo4Kids en het magazijn van de Welkoop liep de route door korenmolen de Lelie van Anton Wolters. Op weg naar de finish liepen de leerlingen nog door andere uitzendbureau Actief Werkt en speelgoedwinkel Intertoys. De politie en een team van verkeersregelaars zorgde voor veilige oversteekmogelijkheden.

De lopers kwamen ook door Molen De Lelie van Anton Wolters.
De lopers kwamen ook door Molen De Lelie van Anton Wolters.

Sponsoren

Alle leerlingen hebben zich vooraf laten sponsoren. Hoe groot de opbrengst zal zijn wordt aankomende vrijdag duidelijk. Het is wel zeker dat het ruim meer dan tienduizend euro zal gaan worden. Volgens het Vechtdal College heeft elke leerling al minimaal 10 euro ingezameld.

Edukans

De Urban Run werd georganiseerd om geld in te zamelen voor Edukans, een organisatie die zich al jaren inzet voor kwalitatief goed onderwijs in landen waar dat nog niet vanzelfsprekend is. Afgelopen schooljaar hebben leerlingen Carlijn Mellema en Lilou Kleine Staarman samen met docenten Edith Rooseboom en Marco van Praag met eigen ogen gezien hoe het geld dat Edukans inzamelt in Ghana wordt besteed aan verbetering van het onderwijs daar. Middels een sponsorloop wordt er vandaag geld ingezameld voor het doel.

En ook twee brandweerwagens vormden een obstakel.
En ook twee brandweerwagens vormden een obstakel.