Leerlingen Het Koloriet zamelen met statiegeldactie €775,97 in voor Sulawesi

OMMEN – Basisschool Het Koloriet in de Dante heeft vanmorgen met een statiegeld(flessen)actie geld ingezameld voor Sulawesi. Tijdens de scholen kerkdienst, afgelopen zondag in de Gereformeerde kerk, is aandacht geschonken aan de natuurramp op het Indonesische eiland. De nieuwe predikant van de Gereformeerde kerk, dominee Hans Baart, is in overleg met basisschool Het Koloriet tot deze actie gekomen. Sindsdien hebben de kinderen flessen ingezameld. Gisteren waren de kinderen vrij door een studiedag van de leraren, maar desondanks zette zij zich gisteren enthousiast in om zoveel mogelijk flessen bij elkaar te krijgen. Sommige buurtbewoners die geen flessen hadden maar de actie wel wilden steunen brachten een donatie in de vorm van geld.

Dominee Hans Baart laad flessen in.

Statiegeldflessen

Vanmorgen zette Baart zijn auto met aanhanger op het schoolplein zodat deze gevuld kon worden met de verzamelde statiegeldflessen. Al snel werd echter duidelijk dat dat niet in één keer zou gaan passen. De aanhanger werd met behulp van een tot aan de rand toe gevulde big bag hoog ingeladen waarna de lading flessen zorgvuldig werd vastgezet. Ook de bagageruimte van de stationwagen van de dominee werd gevuld. Een tweede lading flessen en kratten werd ingeladen in de bus van een lid van de kerkgemeenschap. Hierna werd naar de Ommer supermarkten gereden om de flessen in de automaten te werpen.

Sulawesi

Het dodental door de aardbeving en de tsunami die het in grootte elfde eiland van de wereld vorige week heeft getroffen is op het moment 2.045. De lokale overheden verwachten dat dit aantal nog veel hoger kan uit vallen. Er zijn nog zeker 5000 vermisten. Gisteren was de landelijke actiedag voor Giro 555, de voorlopige eindstand staat op 11.255.853 euro.

Een bus van een lid van de kerkgemeenschap werd ook volgeladen.

Update:
Schooldirectrice Marieke Bol meldt dat het eindbedrag van de actie €775,97 is.