Leerlingen ATC Ommen zorgen voor geslaagde compostactie

Ommen – Afgelopen zaterdag vond de dertiende editie van de Landelijke Compostdag plaats. De gemeente Ommen en ROVA nodigden inwoners van de gemeente Ommen uit om kosteloos twee zaken compost op te halen bij ATC Ommen op bedrijvenpark de Rotbrink. Met het uitdelen van de compost werden inwoners bedankt voor hun inspanning om het groente-, fruit- en tuinafval goed te scheiden.

Foto: gemeente Ommen

De leerlingen van ATC Ommen zorgden er net als voorgaande jaren voor dat het uitdelen van de compost vlekkeloos verliep. Als een goed lopende trein kregen de bezoekers twee zakken compost mee, een zakje tomatenzaadjes en een flyer met uitgebreide informatie over het zelf verwerken van gft-afval tot compost.

Ook wethouders Leo Bongers en Bart Jaspers Faijer hielpen mee met het uitdelen. “We gooien samen bergen afval weg en dat is natuurlijk zonde. Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel producten recyclen. Zo wordt er weer iets nieuws van gemaakt. Ook gft-afval kunnen we recyclen tot nieuwe duurzame producten, waarvan compost er één is. Deze producten gebruiken we weer in de regio en zo maken we de kringloop rond. We kunnen allemaal het milieu helpen door meer en schoner gft-afval in te zamelen. Kleine moeite, groot effect!”, aldus wethouder Bart Jaspers Faijer.