Leerling én leraar Vechtdal College in Ommen testen positief op coronavirus

Ommen – Een leerling en een leraar van het Vechtdal College in Ommen zijn positief getest op het coronavirus. Dat meldt de directie van de middelbare school vandaag in twee verschillende brieven aan medewerkers en de ouders en verzorgers van leerlingen. “Vandaag hebben we vernomen dat een leerling van het Vechtdal College Ommen besmet is met het coronavirus. Deze leerling zit in thuisisolatie en wordt de komende tijd in de gaten gehouden”, wordt er vanmorgen geschreven. Vanmiddag kwam het bericht dat ook een leraar positief is getest. Leerlingen en medewerkers van de school die met deze betreffende personen in contact zijn geweest, worden gevraagd zichzelf de komende tijd goed in de gaten te houden.

Mensen die een langere tijd in contact zijn geweest zullen worden benaderd door de GGD. Zonder klachten mogen zij gewoon naar school. Wie verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid heeft, moet zich melden bij de GGD. De school blijft geopend, en volgt de richtlijnen van het RIVM. “In de school zijn de juiste maatregelen al genomen om de verspreiding te beperken, en wij houden ons aan de afspraken die we binnen het gebouw hebben gemaakt. Daardoor kan de locatie gewoon openblijven”, zegt woordvoerder Arnoud Gort van de Landstede Groep.

Alle leerlingen en medewerkers die milde klachten hebben worden opdragen thuis te blijven, en zich ziek te melden. Voordat zij weer naar school mogen moet er een negatief test resultaat zijn. “Het is onduidelijk waar de leerling de besmetting heeft opgelopen, daar wordt nog onderzoek naar gedaan”, deelde woordvoerder Arnoud Gort van de Landstede Groep eerder vandaag over de besmette leerling. Hij vertelt dat de school door de samenwerking binnen de Landstede Groep goed voorbereid is op dergelijke situaties, en het is ook niet de eerste school binnen de groep waar een besmetting is.

Er is ondersteuning vanuit de Landstede Groep om te zorgen dat leerlingen die langere tijd niet naar school kunnen toch bij blijven. De directie roept in haar brief iedereen op om goed op de eigen gezondheid te letten, en zich te houden aan de basisregels. Zoals het houden aan de 1,5 meter afstand, het vaak wassen van de handen, en het hoesten of niesen in de elleboog.