Leegstand in Brugstraat groeit met stoppen Shoes by Stef

Ommen – De winkel Shoes by Stef gaat na bijna drie jaar stoppen. Zo laat eigenaresse Stephanie Bruin aan haar klanten weten. De winkel opende op 3 mei 2017 de deuren aan de Brugstraat. Voordat Shoes by Stef haar inname nam in het pand was Shoeby Fashion er jarenlang gevestigd. “Iedereen was en is nog steeds erg enthousiast over de winkel. Jullie waren altijd erg enthousiast over de collectie, de leuke hebbedingetjes en het sfeertje. Het maakte mij erg trots en ook een tikkeltje verlegen”, schrijft Bruin aan haar klanten. Ze bedankt haar vijf koppige team bestaande uit Jacqueline, Marieke, Nina, Maaike en Mera ook in haar schrijven. “Niet alleen ik, maar ook mijn super team zorgde dat de winkel er altijd leuk uit zag en dat u goed werd geadviseerd. We zorgde met zijn allen dat u lachend en met een goed gevoel de winkel uit liep.” Eind 2018 won de onderneemster de titel ‘Starter van het jaar 2018’ tijdens de jaarlijkse Vechtdal ondernemersverkiezing.

Bij de opening in mei 2017 gaf Bruin een gratis paar schoenen weg aan de eerste klant.

Volgens Bruin ontstond het idee voor de winkel zo’n 3 jaar geleden. “Niet alleen met schoenen, maar ook met leuke hebbedingetjes. En een interieur die net een tikkeltje anders is en een beetje eigenwijs is net zoals mij.” Ze schrijft dat er op een gegeven moment een punt komt dat er moet worden besloten om de huur te gaan verlengen of op te zeggen. “Er zijn 3 grote factoren die op dit moment meespelen, zoals de economie die nog erg gril is, en de consumenten die met een hoog tempo blijven veranderen. De detailhandel is landelijk een zorgwekkende sector. Als laatste vind ik dat Ommen, het centrum en de gemeente, zoekende is.” Volgens Bruin komt er ook steeds meer leegstand in het Ommer centrum. Wanneer haar winkel de deuren voorgoed gesloten heeft zal dit het vierde pand in de Brugstraat zijn dat leeg staat. Ook schetst ze dat de parkeergelegenheid ondanks de invoering van het nieuwe parkeerbeleid nog steeds onvoldoende is, waardoor mensen door rijden naar omliggende plaatsen.

Stephanie Bruin voor haar winkel.

“Op deze 3 factoren hebben wij zelf geen directe invloed op, maar het beïnvloed wel je onderneming.” Ze noemt daarnaast dat Ommen een groot voordeel heeft, maar dat dit tegelijkertijd ook een groot nadeel is voor een schoenenwinkel; namelijk het toeristenseizoen. “Doordat de winter zo extreem rustig is, kan ik mijn voorraadpositie niet onder controle houden. Of we krijgen te kleine collecties, waardoor we veel ‘nee’ moeten verkopen of we hebben in de winter te veel voorraad en te weinigen klanten.” Al met al heeft er tot geleid dat ze heeft besloten om het huurcontract niet te verlengen, en te stoppen met de winkel. Ze spreekt haar dank uit voor haar team, maar ook voor haar ouders, broertje, vrienden en familie. Evenals de collega’s van Schoenenhuis Jan Pas in Den Ham die altijd hielpen wanneer het nodig was.

Vandaag en morgen is de winkel gesloten om voor te bereiden op de opheffingsuitverkoop die woensdag 8 januari van start gaat. “Zoals Johan Cruijf altijd zegt, elk nadeel heeft zijn voordeel”, besluit ze.