Lang weekend geen treinen van en naar station Ommen

Ommen – In plaats van treinen rijden er aankomend weekend, en ook maandag, bussen van en naar station Ommen. Er wordt deze dagen werkzaamheden uitgevoerd bij het station en op het spoor. Daarom rijden er tussen Mariënberg en Zwolle de komende drie dagen trein vervangende bussen. Tussen Mariënberg en Coevorden is de dienstregeling aangepast. De vervoerder Arriva waarschuwt reizigers dat er rekening moet worden gehouden met flink hinder.

Zijperron

Bij het station is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de aanleg van een extra perron. Het bestaande eiland perron is te smal voor het aantal reizigers dat er dagelijks gebruik van maakt. Het huidige eilandperron verandert daarom in een zijperron, alleen bestemd voor het treinverkeer richting Zwolle. Aan de noordelijke kant van het spoor bouwt aannemer VolkerRail een extra zijperron, deze alleen bestemd voor het treinverkeer richting Emmen. De reizigers in de verschillende richtingen worden hierdoor van elkaar gescheiden; ze krijgen elk een eigen perron. Begin oktober vorig jaar begon de spooraannemer met de opdracht, na dit weekeinde vindt de afronding plaats.

Bestaand

Naast de aanleg van het nieuwe perron over de afgelopen maanden wordt het bestaande perron ook vernieuwd, en verandert. Na voorbereidende werkzaamheden tijdens eerdere afsluitingen, zoals het verwijderen van de door bovenleidingsportalen vervangen bovenleiding masten, wordt het perron dit weekend opnieuw bestraat. Ook wordt het perron voorzien van hetzelfde nieuwe meubilair als dat op het nieuw aangelegde perron komt te staan. Tevens wordt dit weekend aan de kant van het noordelijke spoor een hek geplaatst.

Een deel van het meubilair op het nieuwe perron is reeds geplaatst.

Spoor

Naast de werkzaamheden aan de perrons wordt ook een deel van het spoor vernieuwd, en wordt een deel spoor dat in ongebruik is geraakt verwijdert. Tijdens de buiten gebruik name van aankomend weekend zal het noordelijke spoor worden vernieuwd. Daarbij worden de spoorstaven, het spoorgrind en de bielzen vervangen. Buiten de perrons om is ook het straatwerk tussen de perrons en het oude stationsgebouw vernieuwd. Daar zijn ook de oude NS-kaartapparaten vervangen door een nieuw OV-chipkaart apparaat, onder een tevens nieuw afdak.

Wolfskuilstraat

Tijdens de aanvoer van het materiaal zal het einde van de Wolfskuilstraat, ter hoogte van het begin van de zandweg, meerdere keren tijdelijk worden afgesloten. Afgelopen weekend werden de nieuwe spoorstaven al gebracht. Begin deze week zijn ’s nachts kabel werkzaamheden voor de seinen uitgevoerd. Vanaf vanavond elf uur tot en met dinsdag ochtend vijf uur zal er aaneengesloten worden gewerkt. De rest van de week wordt het project afgerond, de Wolfskuilstraat zal ook dan nog een aantal keer tijdelijk worden afgesloten voor de afvoer van oude materialen.

Vervangend vervoer

Door de intensiviteit en de aard van de werkzaamheden is treinverkeer de komende drie dagen niet mogelijk. Vervoerder Arriva zorgt daarom voor trein vervangend vervoer. Er worden tussen Mariënberg en Zwolle de komende dagen trein vervangende bussen ingezet. Tussen Mariënberg en Coevorden wordt met een aangepaste dienstregeling gereden. Beide perrons worden dinsdag ochtend bij de start van de dienstregeling in gebruik genomen.