Landschap sluit deel MTB-route Lemelerberg af en plaats waarschuwingsborden

LEMELERBERG – Het Landschap Overijssel heeft, nadat er donderdag en vrijdag met opzet gespannen nylondraad werd aangetroffen over de mountainbikeroute op de Lemelerberg, het noordelijke deel van de 13 kilometer lange route afgesloten. Ook zijn er bij beginpunten waarschuwingsborden opgehangen. Eén van de redenen voor deze reactie is dat er, in dit vermoedelijk laatste zomerse weekeind van dit jaar, topdrukte wordt verwacht.

Een mountainbiker ontdekte donderdagochtend de draad tussen twee bomen. Hij kon tijdig stoppen en verwijderde de draad. De politie werd geïnformeerd en heeft de rest van de route gecontroleerd, maar er bleken niet meer draden te zijn gespannen. “Wij adviseren om de komende tijd alert te zijn als je de mountainbikeroute gaat fietsen.” schreef de politie in een Facebook-bericht. Gisteren werd op het fietspad bij de Oude Raalterweg nabij de parkeerplaats opnieuw een draad aangetroffen.

De beheerder van het landschap, Hans Dijkstra, heeft papieren waarschuwingsbordjes opgehangen. Er wordt opgeroepen de politie te bellen bij iets verdachts. Ook Cycling Lemelerveld, al vijftien jaar beheerder van de route, heeft haar aanhang op de hoogte gebracht van de eventuele gevaarlijke situaties.