Landbouwdag Ommer Bissingh eindigt met regen

Ommen – Waar het vorige week de warmte was die parten speelde bij de Ommer Bissingh, is het deze woensdag de regen die met bakken uit de hemel valt. Kort voor drie uur begon het hard te regenen, wat natuurlijk een welkome verkoeling met zich meebracht. Maar er ook voor zorgde dat veel van de bezoekers van de Bissingh, waar er voor de regen heel veel van waren, het toen snel voor gezien hielden. De meeste kraampjes van de braderie begonnen na het losbarsten van de regen ook met opruimen.

Deze Bissingh dag ging vanmorgen vroeg van start met een fietsroute langs verschillende bedrijven die hun deuren vandaag hebben opengezet om gasten te ontvangen. De verschillende sectoren willen vandaag laten zien waar ze mee bezig zijn. Bij de start, op het Vrijthof, konden de deelnemers het routeboekje kopen, met daarin bonnen voor de koffiestop. De route is deze keer aan de oost kant van Ommen, Arriën en Ommerkanaal.

Bij de start van de fietsroute vanmorgen was men al drukdoende om alles op het Vrijthof in gereedheid te brengen voor de kalver en koeien keuring. De dieren zijn vanmorgen allemaal netjes gewassen en ‘gepoetst’. Iets wat de weken voor de keuring thuis ook al veel is gedaan, zodat de dieren er aan gewend zijn. De keuring gebeurt in verschillende rubrieken, waarbij meerdere prijzen te winnen zijn. Ondanks de hevige regen van vanmiddag ging de keuring ongehinderd door.

De activiteiten van vandaag zijn zoals altijd allemaal gratis, maar de organisatie hoopt wel dat mensen een kleine bijdrage willen geven voor het goede doel, namelijk 2 dagen genieten op de boerderij voor mensen met een beperking. De dag wordt vanavond afgesloten met muziek van de Bökkers op de Markt, op het Kerkplein en bij de Varsenerpoort zal dan livemuziek en een DJ zijn.