Kwalitaria verhuist binnenkort paar meter bij permanente huisvesting

Ommen – De Kwalitaria snackbar op de Markt in Ommen verhuist binnen kort naar een nog nieuw te bouwen gebouw op dezelfde Markt. Het huidige tijdelijk gebouw staat vanwege de bouwwerkzaamheden in het centrum van Ommen tijdelijk op de rand van de parkeerplaats. In de afgelopen periode hebben de gemeente Ommen en Brigitte van Dijk, de uitbater van de snackbar, een plan gemaakt voor de bouw van een nieuw permanent verkooppunt.

Het nieuwe verkooppunt zal zo’n 20 meter voor het huidige gebouwtje op een perceel tussen de parkeerplaatsen worden gebouwd. Daar is tijdens de aanleg van de parkeerplaats een aantal jaar geleden al een gedeelte vrijgehouden met de bedoeling om de eetgelegenheid, die destijds een andere naam had, daar uiteindelijk permanent te huisvesten.

Koopovereenkomst

Om de bouw mogelijk te maken heeft de gemeente Ommen de benodigde grond verkocht aan van Dijk. De Ommer architect Gerlof van der Veen heeft een ontwerp voor de snackbar gemaakt. De gevel van het geplande gebouw bestaat voornamelijk uit een glazen pui, met ruimte voor een terras.

De koopovereenkomst werd onlangs ondertekend door uitbater Brigitte van Dijk van de Kwalitaria en burgemeester Hans Vroomen namens de gemeente Ommen. Het bouwplan wordt nu verder uitgewerkt zodat de bouw hopelijk nog dit jaar kan starten.

De plek waar de Kwalitaria permanent zal komen, met op de achtergrond de huidige verkooplocatie.
De plek waar de Kwalitaria permanent zal komen, met op de achtergrond de huidige verkooplocatie.

Parkeerplaatsen

Na de verhuizing van de snackbar naar het nieuwe gebouw legt de gemeente op de locatie van het huidige gebouw circa 20 parkeerplaatsen aan. Op de nieuwe locatie van het nieuw te bouwen gebouw zijn op het moment ongeveer 6 tijdelijke parkeerplaatsen, deze zullen dan verdwijnen.

Openbaar Toilet

Het openbare toilet dat nu is gevestigd in het tijdelijke gebouw zal straks bij wijze van spreken ook mee verhuizen naar het nieuwe gebouw. Bezoekers van het centrum kunnen dit toilet tijdens de openingstijden van de snackbar gratis gebruiken. De gemeente en de uitbater van de eetgelegenheid hebben hierover afspraken gemaakt.