Komende zomer weer een echte Pinksterfair Het Laer, na twee jaar online

Ommen – Na twee jaar zonder, staat in het komende pinksterweekend weer een fysieke Pinksterfair Het Laer op de agenda. Hoewel het ‘pas’ de tweede editie van de Pinksterfair is, bouwt de organisatie ermee verder op de succesvolle fairs die al meer dan 25 jaar op het Ommense landgoed worden georganiseerd. “We zijn heel blij dat we de fair weer ‘live’ mogen organiseren”, aldus Aline Hofstee namens het organiserende bureau Plan Effect.

“In de afgelopen 2 jaar konden we de Pinksterfair alleen online houden, maar live is toch veel leuker! Ook zien we weer veel enthousiasme bij de standhouders, iedereen heeft er weer zin in en daarmee wij ook!” Op dit moment wordt er door de organisatie nog hard gewerkt aan het werven van bijzondere standhouders. “Omdat we al vele jaren fairs organiseren, willen standhouders gelukkig graag bij ons op de fair staan. Maar we gaan selectief te werk.”

Foto: Organisatie Pinksterfair Het Laer

De organisatie wil voorval veel producten die te maken hebben met het buitenleven. “Denk aan prachtige houten tuinmeubelen, bijzondere plaids, tuinplanten en tuinprikkers en natuurlijk ook mooie kachels en vuurkorven voor een warme zomeravond. We besteden ook veel aandacht aan bijzondere mode en lekker eten. Op de fair worden vele ambachtelijk gemaakte producten verkocht met bijzondere smaken die men niet overal kan kopen. En dit is natuurlijk nog maar een klein deel van de producten die te vinden zijn op onze fair”, aldus Hofstee.

Om een bezoekje aan de fair tot een echte belevenis te maken, kunnen de bezoekers genieten van vele activiteiten. “Daar besteden we echt veel aandacht aan, want wij vinden dat activiteiten bij een fair horen. Denk bijvoorbeeld aan modeshows en diverse workshops. Zoals het een echte fair betaamt, is er voor de creatieveling een gevarieerd aanbod. Verder mag op een echte fair livemuziek niet ontbreken en ook voor de kinderen is er van alles te doen. Voor het definitieve programma kunnen de bezoekers van tevoren onze website bezoeken.”

Een laatste aspect wat een dagje Pinksterfair Het Laer helemaal afmaakt, is natuurlijk lekker eten. “Veel bezoekers blijven een hele dag op de fair. We hebben daarom goed aan de inwendige mens gedacht. In het landhuis en op het prachtige terras wordt heerlijke koffie geserveerd met heel veel lekkernijen. Op het fairterrein is er ook veel lekkers te koop. Bezoekers kunnen zich echt een hele dag vermaken op de fair.”

Het driedaagse evenement vindt plaats op zaterdag 4, pinksterzondag 5 en pinkstermaandag 6 juni aanstaande. De toegangskaarten kunnen vooraf online worden bestel via www.pinksterfairhetlaer.nl voor €11.50, kaarten aan de kassa kosten €12.50. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree, en er kan gratis worden geparkeerd. “Genoeg redenen dus om 4, 5 of 6 juni alvast in je agenda te reserveren”, sluit Hofstee af.