Kleine Wolf en Beerze Bulten door ADAC uitgeroepen tot ‘Superplatz 2021’

Ommen – De ADAC, de Duitse variant van de ANWB, heeft Camping de Kleine Wolf in Stegeren en Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze uitgeroepen tot Superplatz 2021. Dat is de hoogste Duitse campingonderscheiding. Enkel campings die aan een aantal strenge beoordelingscriteria voldoen, mogen met 5-sterren worden geclassificeerd en mogen deze benaming gebruiken.

Foto: Beerze Bulten

De beoordelingscriteria van ADAC zijn streng te noemen en worden regelmatig aangepast aan de huidige trends en ontwikkelingen. Inspecteurs van de ADAC beoordeelden de campings op punten als sanitair, het terrein, de voorzieningen, speelmogelijkheden en zwemvoorzieningen. De Kleine Wolf scoort hoog vanwege het luxe sanitair, de ruime kampeerplaatsen, de verzorging van het terrein en de vele faciliteiten zoals het zwembad en het indoor speelparadijs. Naast de pluimen van de ADAC is De Kleine Wolf door de ANWB genomineerd als Camping van het jaar 2021. En voor het vierde jaar op rij werd de camping in Stegeren uitgeroepen tot beste camping van Nederland door Europa’s grootste kampeermagazine: Caravaning.

Beerze Bulten

Voor Beerze Bulten is Duitsland al jaren een groeimarkt. Met name de toeristen uit de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen weten het vakantiepark steeds beter te vinden. Duitsers prijzen in de beoordelingen de aanwezigheid van binnen- en buitenzwembaden, sauna’s en fitness, ruime en luxe kampeerplaatsen, (privé) sanitair en de recreatieplas met speeltoestellen. Naast de titel Superplatz 2021 mag Vakantiepark Beerze Bulten zich ook dit jaar weer ANWB Top Camping noemen.

De jaarlijkse inspecties door de ANWB zijn het uitgangspunt voor die classificatie. Er wordt beoordeeld op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels en horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. Beerze Bulten blijft ook in deze periode door investeren om mee te blijven doen aan de top, en aan de eisen te voldoen van de moderne kampeerder. Zo worden er dit jaar onder meer een aantal kampeerplaatsen voorzien van privé sanitair bij de plek; met een eigen douche, toilet en wastafel, voor nog meer gemak en comfort van de gasten.

ADAC

De door de ADAC verkozen Superplatz campings worden prominent vermeld in de ADAC Campinggids en op de website van ADAC. Deze gids wordt door veel kampeerders uit Europa ook wel ‘Der Camperbibel’ genoemd, en is voor velen een belangrijke leidraad om een camping uit te zoeken.