Klaas Hurink opent zijn eerste terras als nieuwe uitbater Paviljoen aan de Vecht

Ommen – De terrassen mogen vanaf maandag weer open. Op zichzelf niet per se nieuwswaardig, want dit geldt voor elke horecagelegenheid. Voor het ‘Paviljoen aan de Vecht’ ligt dat echter net even wat anders. Klaas Hurink is namelijk de nieuwe uitbater van deze horecagelegenheid en start vanaf maandag voor het eerst met zijn eigen terras. Het duurde door de coronacrisis iets langer dan gehoopt, maar Hurink staat te popelen om op 1 juni eindelijk de deuren van zijn nieuwe aanwinst te openen. En als nieuwe uitbater van het markante pand weet hij wat hij wil: “Paviljoen aan de Vecht moet weer toegankelijk worden voor iedereen.”

Ondanks het mooie weer van de afgelopen maanden, bleef het terras noodgedwongen leeg. Vlak voor de crisis nam Klaas het besluit om het Paviljoen aan de Vecht over te nemen. Een besluit waardoor hij eindelijk beschikt over zijn eigen terras. Het is er in zijn tijd als kroegeigenaar van Clees in al die jaren nooit van gekomen, maar vanaf 1 juni kan Klaas ook eindelijk buiten zijn ei kwijt: “Toen de kans kwam om dit over te nemen heb ik geen seconde getwijfeld, de locatie is prachtig. Zo dicht aan de Vecht”, aldus de ras Ommenaar.

Toegankelijk voor iedereen

De exclusieve look die het in het verleden had, is voor Klaas van minder groot belang. Die locatie aan de Vecht wil Klaas graag met iedereen delen, en hij wil de naam van het restaurant dan ook eer aan doen: “Het is niet voor niks een paviljoen. We willen laagdrempelig een strandgevoel creëren, waar lekker eten en genieten van het uitzicht centraal staan.” Wat vooral naar voren komt is het feit dat het paviljoen weer voor iedereen moet zijn, én dus ook voor elke Ommenaar.

Uitbater Klaas Hurink (blauw shirt) met een deel van zijn team. Tweede van links achter hem is chefkok Kevin Haar.

Vanaf tweede pinksterdag -maandag 1 juni- kan er worden gelunched en gedineerd op de bijzondere locatie op de kade van de Vecht. Zowel rond lunch- en etenstijd kan er bij het Paviljoen aan de Vecht worden genoten van een uitgebalanceerde menukaart. Chefkok Kevin Haar, voorheen werkzaam bij Bluefinger in Zwolle, laat in de menukaart zijn liefde voor de Franse en Aziatische keuken doorschijnen. Voor vlees- en visliefhebbers is er elke dag keuze uit verse producten, die toegankelijk zijn voor iedereen.

Ook vegetarisch

Die toegankelijkheid is er ook voor vegetariërs, want ook daar is ruimte voor gemaakt op de menukaart. Hurink wil ook op dit gebied waarmaken dat iedereen terecht kan bij het vernieuwde paviljoen. “We vinden het belangrijk dat onze menukaart ook keuze heeft voor de groeiende groep vegetariërs, zo serveren we een heerlijke Noord-Italiaanse Polenta en de ‘Groentetuin’ is ook een mooi vers gerecht voor vegetariërs.”

De lunchroom biedt rond de middag verschillende soepen en pasta’s aan, die met een fraai uitzicht genuttigd kunnen worden. Hurink hoopt dat hij in de toekomst kan genieten van zijn volle terrassen: “Ik heb daar alle vertrouwen in, deze mooie plek trekt vanzelf mensen aan.”