Klaar voor de toekomst, FC Ommen hijst nieuwe clubvlag

Ommen – De oprichtingsvergadering van FC Ommen heeft vanavond plaatsgevonden. Vanwege de corona-maatregelen konden slechts enkele tientallen leden naar het clubhuis met de nieuwe naam Weerkomm’n komen. De andere belangstellenden konden de algemene ledenvergadering via een livestream volgen.

 

FC Ommen is per 1 juli 2021 de nieuwe voetbalvereniging van Ommen, ontstaan uit de samenvoeging van OVC ’21 en OZC, en telt ongeveer 1.200 leden. Een ruime meerderheid van de leden van beide verenigingen besloot afgelopen februari tot de fusie. Een flinke groep vrijwilligers heeft de schouder er sindsdien onder gezet, en achter de schermen werd gewerkt aan de opbouw van de nieuwe club.

Aan het einde van de vergadering werd de nieuwe clubvlag gehesen. Dat deed Jan Smit, die naast zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB ook de onafhankelijk voorzitter van de fusie Stuurgroep is. Hij deed dat samen met Gerard Habers, voorzitter van OVC ’21 en Bertus Heuver, voorzitter van OZC, en tevens beoogd voorzitter van FC Ommen.

Bertus Heuver (l.), Gerard Habers en Jan Smit (r.) hesen de nieuwe clubvlag.