Kinderraad CDS Hoogengraven haalt meer dan €650 op voor Oekraïne

Stegeren – De scholen in Ommen hebben bij elkaar al duizenden euro’s opgehaald voor Oekraïne. Eén van de scholen die zich heeft ingezet is CDS Hoogengraven in Stegeren. “Wereldwijd is bekend dat er oorlog is tussen Oekraïne en Rusland. Dat is slecht. Ook CDS Hoogengraven wil de slachtoffers van de oorlog helpen”, legt Finnley uit groep 8 uit. De leerlingen bedachten een inzamelingsactie, waarbij kniepertjes en suikerspinnen werden gemaakt en verkocht.

Door de hele school werd het lied ‘Wij staan hier sterk’ gezongen. “Niet alleen onze school zong dit, ook andere scholen over heel Nederland. Het lied is een Nederlandse variant van ‘We are the world’.” Het initiatief voor de actie was afkomstig vanuit de kinderraad. “Elke school heeft wel een bestuur, maar CDS Hoogengraven heeft een kinder bestuur, ook wel de kinderraad. Ze gaan in overleg samen met hun juf of meester”, zegt Finnley.

Met de verkoopactie wisten de scholieren uiteindelijk een bedrag van €656,50 op te halen, die bestemd is voor het eerste levensonderhoud van Oekraïense vluchtelingen in Nederland en Giro 555.