Kinderen veroveren speelnatuur Ommermars

Ommen – Hoewel er de afgelopen weken al heel wat kinderen zich vermaakten in de nieuwe speelnatuur in de Ommermars, is deze vanmiddag officieel in gebruik genomen. En ondanks dat de zon zich wisselend liet zien, waren er veel kinderen die pret maakten in het water, en daarbuiten. Een heuse zandkastelen wedstrijd werd uitgeschreven, en gratis ijsjes werden uitgedeeld.

Natuurlijke elementen

Het ontwerp van de speelnatuur is uitgewerkt en aangelegd door Natuurlijke Tuinen uit Deventer. De eerste schetsen werden jaren geleden al gemaakt door leerlingen van CBS Het Koloriet. Voor de speelnatuur zijn vooral natuurlijke producten gebruikt. Centraal staat het fort dat gemaakt is van aarden wallen, stenen muren, betonnen buizen en houten vlonders.

Veiligheid

De Ommermars ligt tussen de Vecht, het Ommerkanaal en het laatste stukje N34 dat nog door Ommen loopt. Ondanks dat deze weg direct naast een woonwijk ligt, is het nog steeds een provinciale weg waar de maximale snelheid 80 kilometer per uur is.

Het in de toekomst veilig bereiken van de Ommermars is een punt waar nog steeds overleg over wordt gevoerd. Voor nu is het advies om met de fiets te komen, en dan naar de parallelweg over te steken nabij de Danteweg.