Kinderen OBS De Dennenkamp brengen ontbijtje bij burgemeester

Ommen – Gisterochtend brachten 35 leerlingen van OBS De Dennenkamp een ontbijtje bij burgemeester Hans Vroomen in het gemeentehuis van Ommen. Hiermee gaven ze met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Het thema van dit jaar is ‘Neem de tijd voor je ontbijt’. Burgemeester Hans Vroomen benadrukte hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar, en wisselden ze van gedachten.

Foto: gemeente Ommen

Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Hans Vroomen symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen, en volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. De leerlingen uit groep 7/8 en de nieuwkomergroep namen de cheque met een bedrag van 100 euro in ontvangst.

Foto: gemeente Ommen

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het zeventiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig omdat veel kinderen nog steeds niet altijd gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.