Kinderen kleuren spandoeken om bestuurders op rijgedrag in Zeeheldenbuurt te wijzen

Ommen – De woningcorporatie Vechtdal Wonen is bezig om de leefbaarheid in de Zeeheldenbuurt te bevorderen. De corporatie heeft, uitgezonderd van de appartementen in Zorgcentrum Oldenhaghen, ongeveer 130 woningen in de naoorlogse woonwijk. Uit een rondgang in de wijk kwamen een aantal verbeterpunten naar voren; één daarvan was de verkeersveiligheid.

Terwijl een elektrisch wagentje van de gemeente over de Doormanstraat rijdt, wordt deze vlak voor de kruising met de Piet Heinstraat ingehaald door een automobilist.

Het idee ontstond om met spandoeken hier aandacht voor te vragen, en bestuurders te wijzen op hun rijgedrag in de woonwijk. Kinderen uit de buurt, samen met bewoners van zorgcentrum Oldenhaghen, gemeente en politie zijn afgelopen maand samengekomen om de invulling van die doeken kleur te geven. Op de drie spandoeken staan de teksten ‘Rustig aan, het is geen racebaan!’, ‘Telefoon? Doe het niet gewoon!’ en ‘Niet zeuren, stop met scheuren’.

Die uitlijnen van die teksten zijn ingekleurd, en vervolgens verwezenlijkt op de grote spandoeken. “Het was leuk om dit samen vorm te geven en tijdens een gezellige middag creatief bezig te zijn. En ook nog voor een goed doel!”, aldus een van de creatievelingen. Inmiddels zijn de drie weerbestendige doeken verspreid door de wijk geplaatst.

Ze staan op ooghoogte naast de Doormanstraat nabij Zorgcentrum Oldenhaghen, de speeltuin bij de Ruijterstraat, en de Hardenbergerweg nabij de parkeerplaats aan de Trompstraat. Een officiële onthulling door verkeerswethouder Leo Bongers kon vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet doorgaan. “Desondanks hopen we dat het iets zal bijdragen aan de verkeersveiligheid in de wijk”, zegt woordvoerster Laura Becker van de woningcorporatie.