Kijkje achter hekken op bouwplaats tunnel Dalmsholterdijk

Dalmsholte – Iedereen kon vandaag een kijkje nemen achter de bouwhekken bij de bouwplaats van de onderdoorgang van de N348 aan de Dalmsholterdijk. De bouwplaats was vandaag tijdelijk toegankelijk in het teken van de Dag van de Bouw. Opdrachtgever provincie Overijssel en aannemer BAM lieten zien hoe creatief, vakkundig en uitdagend het werk in de bouw en infrastructuur is en wat voor indrukwekkend en innovatief materiaal de aannemer gebruikt. “Er valt een hoop te zien en mee te maken. Het is een leuke dag voor jong en oud. Iedereen die zich afvraagt wat er toch altijd op die bouwplaats gebeurt kan een kijkje komen nemen”, verteld Jan ter Horst, projectleider namens aannemer BAM.

De bezoekers kregen uitleg over hoe de constructie van de onderdoorgang tot stand komt.

Tijdens de Dag van de Bouw lieten de opdrachtgever en aannemer aan de bezoekers zien hoe ver het werk aan de onderdoorgang gevorderd is. Naast dat er nog steeds veel handwerk door vakmensen wordt verricht, gaat er ook een wereld van innovatie schuil, waar met moderne technologieën en technieken wordt gewerkt. In een presentatie kreeg men uitleg over hoe de constructie van de onderdoorgang tot stand komt. Daarnaast waren de indrukwekkende machines van dichtbij te zien, en was er een groot waterbassin waarin de aannemer een demonstratie onderwaterlassen gaf. Speciaal voor de kinderen was er een springkussen, en een mini graafmachine.

Voor de kinderen was er een mini kraantje.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Dag van de Architectuur, Techniek Nederland en VNconstructeurs. Eén keer per jaar worden de meest bijzondere bouwplaatsen opengesteld, zodat het Nederlandse publiek met eigen ogen kan zien wat de bouw mogelijk maakt. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan 71.000 bezoekers.