Kijkje achter de schermen bij bedrijven tijdens Open Bedrijvendag

OMMEN – Circa 20 Ommer bedrijven hebben vandaag een kijkje achter de schermen gegeven tijdens de eerste Open Bedrijvendag in Ommen. Het is een unieke kans om eens een kijkje binnen te nemen bij de bedrijven waar de meeste Ommenaren dagelijks alleen de voorkant van zien.

Wethouder Leo Bongers maakt een bidon dop.

Larcom

De dag wordt georganiseerd door de ondernemersvereniging OVO. Eerder werd in Hardenberg en Dedemsvaart al een gezamenlijke bedrijvendag gehouden die duizenden bezoekers trok. De dag werd vanmorgen bij Larcom geopend door wethouder Bart Jaspers Faijer, OVO-voorzitter Ron Nijhof en Larcom directeur Rob Houthooft. Bezoekers bij Larcom mogen in een van de productieruimtes hun eigen bidon assembleren, en Larcom-mensen die in het groenonderhoud werken demonstreren in spiksplinternieuwe zaagpakken hun vaardigheid met kettingzagen in een wedstrijdelement. Andere medewerkers vertelden enthousiast over hun werk en lieten dit dan ook gepassioneerd zien. In de kantine van de sociale werkvoorziening presenteren diverse bedrijven en instellingen die zelf de deuren niet kunnen openen zich.

Medewerkers van Larcom vertellen wethouder Leo Bongers gepassioneerd over hun werk.

Technische bedrijven

Daarnaast kunnen Ommenaren een kijkje achter de schermen nemen bij technische bedrijven zoals Krepla, waar men kennis kan maken met de techniek van het lassen, kan men bij OCB Bouw samen met de timmervaklui iets moois timmeren en bij Koggel Relcmae kan de bezoeker zelf een eigen naambord ontwerpen en maken. De toeristische sector is vertegenwoordigd door deelname van onder andere Hotel de Zon en Camping De Koeksebelt.

Fiets

Om alles vandaag in goede banen te leiden is er een circa 6 kilometer lange route uitgezet langs alle deelnemende bedrijven. Het startpunt voor de route is Larcom aan de Vermeerstraat. Bezoekers kunnen hier de route krijgen en vervolgens op eigen gelegenheid aan de hand van de route de deelnemende bedrijven bezoeken.

Larcom-mensen die in het groenonderhoud werken demonstreren hun vaardigheid met kettingzagen.

Vacatures

De Open Bedrijvendag is ook zeker interessant voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe of andere baan, en voor leerlingen die een studie of stageplek moeten gaan kiezen. Bij veel deelnemende bedrijven zijn openstaande vacatures. De bedrijven kunnen dan ook tips geven over studies die goed zijn om te volgen als men een baan zoekt bij dat of een vergelijkbaar bedrijf.