Jubileumeditie Tronktoernooi zet zich in voor Stichting Ommen voor Oekraïne

Ommen – Na twee jaar corona-absentie – met in 2020 alleen een alternatieve voetbalquiz en 2021 helemaal niets – staat dit jaar dan eindelijk de veertigste editie van het Tronktoernooi op het programma. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli aanstaande zullen de lijnen weer strak gekalkt zijn op de Paardeweide.

In 2019 werd de laatste reguliere editie van het toernooi gespeeld.

Het nostalgische voetbalveld is dan weer klaar om de voetballers te ontvangen. De organisatie kijkt uit naar de komst van de acht horecateams bestaande uit: Tronk, Vijn, Clees, De Herberg, De Veghte, De Pub, De Vrienden en Stobbies. Dat laatste team speelde voorheen als de Burggraaf, en won de laatste reguliere editie in 2019.

Podium

Vanwege de jubileumeditie vindt de prijsuitreiking van het toernooi dit jaar niet plaats in café De Herberg. Op het Kerkplein voor dat café komt een podium, waar DJ Uitslag op de zaterdagavond zal draaien. Rond de klok van negenen uur vindt dan de prijsuitreiking plaats, en overhandigt de organisatie de cheque aan het goede doel.

Oekraïne

Dit jaar wordt de opbrengst van het toernooi gedoneerd aan Stichting Ommen voor Oekraïne (SOVO). De stichting zet zich in voor humanitaire hulp aan de allerarmsten in Beregovo en omstreken. Verschillende initiatieven werden, na de start van de oorlog, opgestart om ingezetenen en vluchtelingen in Oekraïne te helpen. Het Tronkbestuur ziet SOVO dit jaar dan ook als een waardig doel om in het eerste weekend van juli voor te voetballen.

Vrijdagavond 1 juli om 18:30 uur brengen De Herberg en De Veghte de bal voor het eerst aan het rollen. De laatste wedstrijd wordt vrijdag gespeeld om 20:45 uur. Zaterdag 2 juli begint de voetbaldag om 09:30 uur. De finales staan gepland vanaf 15:30 uur. Publiek is het hele weekend van harte welkom.