Jubileum editie carnaval Piepenplas in grotere tent

Vilsteren/Piepenplas – Hoewel er volgens de carnavals kalender nog geen sprake is van een jubileum, daarvoor wordt immers in veelvouden van het zottengetal elf geteld, is vanavond de vijftigste jubileum editie van het Vilsterse carnaval van start gegaan. Burgemeester Hans Vroomen overhandigde de sleutel aan Prins Hendriks de tweede, die tijdens carnaval zal regeren over Piepenplas. Burgemeester Vroomen vertelde de prins over zijn verantwoordelijkheden die bij het tijdelijke regentschap horen. Vroomen kreeg op zijn beurt de medaille van Prins Hendriks de tweede door de Hoogheid zelf omgehangen.

Prins Hendriks II en burgemeester Hans Vroomen (r.).

Tent

De Piepenplassers trekken al jaren een volle tent op de Tip in Vilsteren, en barstte langzamerhand dan ook uit de voegen. Voor het gouden jubileum is dan ook een nog grotere tent dan anders opgezet. In de grotere tent is ruimte voor meer feestgangers, en zijn er zitgelegenheden gecreëerd. Daarnaast zijn er meer toiletten, en is de verplaatste ingang ruimer dan voorheen. Morgenochtend is iedereen om 11:00 van harte welkom in de tent voor een ‘kerkviering’ van pastor Gerard Noordink.

Carnaval

Aankomende vrijdagmiddag begint het gevarieerde carnavalsweekend met het kindercarnaval. Alle kinderen zijn dan welkom om samen met jeugdprins Joeksboy de tent op zijn kop te zetten. Vrijdagavond beginnen de feesten in de vernieuwde carnavalstent met een optreden van Wir sind Spitze.

De kaarten voor de zaterdagavond werden dit jaar voor het eerst online verkocht. En ondanks een technische storing werden alle kaarten binnen een uur uitverkocht. De vele bezoekers zullen tijdens de feestavond begeleid worden door de Feest Directeuren en Luftwaffel.

Optocht

Op zondagmiddag zullen de Piepenplassers om 13:30 beginnen met de traditionele jaarlijkse optocht. Aansluitend eindigen de feesten in de tent, waar Pater Moeskroen het publiek zal voorzien van een muzikale show. De volgende ochtend zullen de vrijwilligers alles weer netjes opruimen.