‘Jubilerende’ Oranjevereniging Witharen kan eindelijk weer zeskamp aftrappen

Burgemeester Hans Vroomen (r.) gaf vanmorgen het startsein voor de zeskamp, met achter hem leden van de Oranjevereniging.

Witharen – Na enkele jaren afwezigheid is de jaarlijkse zeskamp in Witharen vanmorgen weer van start gegaan. In 2020 en 2021 was de welbekende pandemie spelbreker, maar op het zonovergoten grasveld naast basisschool De Triangel namen de zes teams het vandaag weer tegen elkaar op. Het startsein voor de wedstrijdelementen werd rond elf uur vanmorgen gegeven door burgemeester Hans Vroomen.

De zes teams -met deelnemers van heel jong toch wel wat ouder- doen mee aan de zes verschillende wedstrijdonderdelen. Er werd vanmorgen afgetrapt met het op en neer trekken van een slee, mét daarop een deelnemer. Jaren geleden maakte dit ook al onderdeel uit van de zeskamp, en voor deze editie werden de speciaal fabriceerde sleetjes weer ‘van stal’ gehaald.

Vanavond wordt iedereen uitgenodigd in ‘de tent’ op het grasveld, ook niet deelnemers van de zeskamp zijn dan welkom. Vanaf half acht zal hier de theorieronde worden gespeeld, die net als de playbackshow ook meedingen in de puntentellingen. Met de feestelijkheden van vandaag wordt ook het 75-jarig bestaan van de Oranjevereniging Witharen gevierd, dat in 2020 al passeerde maar toen niet gevierd kon worden.