Jubilerende ijsvereniging huldigt trouwe leden

Ommen – IJsvereniging De Doorloper bestaat dit jaar 50 jaar, en dat werd op 21 maart gevierd bij Paviljoen De IJskelder. Tijdens de feestelijkheden werden ook vier trouwe leden in het zonnetje gezet. Betsy van Lenthe is al vanaf de oprichting van de vereniging actief. “Ik weet niet hoeveel mensen bij jou na hun rondjes op de ijsbaan zijn verwarmd met een beker chocolademelk, maar jij bent in ieder geval voor al deze mensen een vaste verschijning achter de bar”, aldus voorzitter André Hoogeveen, terwijl hij Betsy de tinnen schaatser overhandigde als dank voor haar 50 jaar trouwe dienst.

Foto: ingezonden foto.

Ook haar zoon Arjan van Lenthe kreeg een tinnen schaats. Hij is 25 jaar bestuurslid en ijsmeester van de vereniging, en trad destijds in de voetsporen van zijn vader. “Je bent net als je moeder niet weg te denken als vaste kracht rondom de ijsbaan”, aldus voorzitter Hoogeveen in zijn toespraak. “Met jouw technische kennis help je voortdurend om te innoveren bij het realiseren van een mooie ijsvloer.”

Ook Henk Dunnewind werd gehuldigd voor 25 jaar trouwe dienst en kreeg een tinnen schaatser overhandigd. “Noem je in Ommen de IJsvereniging, dan wordt in 1 adem Henk Dunnewind daaraan gekoppeld”, aldus de voorzitter. Dunnewind is in oktober 1993 begonnen met het trainen van de jeugd van de vereniging en heeft zich opgewerkt tot hoofdtrainer van de vereniging. Daarnaast was Dunnewind beheerder van het paviljoen en heeft als technische man veel klussen in en rondom het clubhuis verricht.

Eigenlijk was Dick Boschman al langer dan 25 jaar actief binnen de vereniging, maar ook hij werd hier tijdens de feestavond voor gehuldigd en mocht een tinnen schaatser in ontvangst nemen. “Dick heeft vanaf 1990 meerdere functies vervuld binnen de verschillende commissies. Jij verdient ook zeker alle waardering voor wat je allemaal voor de club doet”, aldus voorzitter Hoogeveen. “Zonder te klagen vervul jij jouw werkzaamheden. Soms is het echt monnikenwerk, waarbij ik denk aan het innen van contributies verwerken van bankgegevens.” De voorzitter concludeerde dat alle vier de jubilarissen echte “doeners” zijn. “Het zijn vrijwilligers waar een vereniging op kan bouwen.”