Jubilerend popkoor Vocalicious verzorgt ‘Singing Dinner’ bij Tante Pos

Ommen – Ommer Popkoor Vocalicious bestaat 5 jaar en pakt daarom uit met iets nieuws. Vandaag en morgen kan worden aangeschoven bij een muzikaal jubileumdiner mét zingende bediening. Samen met Roelant Lindeboom, culinaire chef van Brasserie ‘Tante Pos’, is er een feestelijk menu samengesteld. Naast het koor is er piano en zang van de Zwolse Karlijn Kunnen.

Karlijn Junnen verzorgde piano en zang.

Jubileum

“We kregen dit idee in de aanloop naar ons avondvullende jubileumconcert ‘Confetti’ op 22 en 23 maart in theater De Carrousel”, vertelt Tiny Hoving, mezzo-sopraan bij het koor. “We vieren feest en willen dat zoveel mogelijk samen met onze stadgenoten doen. Zingende bediening hebben we hier volgens mij nog niet en dat leek ons een leuk experiment. Het management van Tante Pos was meteen enthousiast. Spannend hoor, want een spoedcursus zingen en serveren zat er niet in! Workshops bewegen en zingen hebben we al wel gedaan.”

Aanschuiven

De bediening bestaat uit vijf koorleden, waarvan er één de tap gaat bemannen op de eerste verdieping van Tante Pos. De koorleden krijgen waar nodig bijstand van de professionals van de brasserie. “We hebben de hele eerste verdieping tot onze beschikking dus we kunnen er een mooie, muzikale sfeer bouwen. Iedereen is welkom om mee te eten. Meezingen mag uit volle borst, maar hoeft niet, luisteren en genieten is helemaal prima. Het toetje heet ‘Applaus’, dat zegt al genoeg volgens mij. Het wordt een vrolijk en betaalbaar evenement!” verteld tenor Ferdie Wolff. Het drie-gangen menu kost 29,95 euro, 10 euro daarvan komt ten goede van het koor.

Vocalicious

Popkoor Vocalicious is een fors koor van zo’n 70 stemmen, en heeft in haar 5 jaar jonge bestaan op veel enthousiasme in Ommen kunnen rekenen. Dirigente vanaf het eerste uur was de Zwolse Margriet Bruggemans en onder leiding van Karlijn Kunnen, eveneens uit Zwolle, zijn er muzikaal grote stappen gezet, en is inmiddels een flink repertoire opgebouwd. Kunnen schreef creatieve zangarrangementen, vaak zes stemmig, voor de komende jubileumshow ‘Confetti’, en ook nieuwe muziek voor de Vocaliciousband.