Jeugd van Soli Deo Gloria laat van zich horen tijdens najaarsconcerten

Het C-orkest trad op onder leiding van Bert Groothedde

Ommen – De gymzaal van MFC De Carrousel is vanmiddag donker, muziekvereniging Soli Deo Gloria geeft er haar najaarsconcerten. Rond drie uur vanmiddag begon het concert van de jeugdonderdelen. Het B- en C-orkest trad op onder leiding van Bert Groothedde, het B-slagwerkensemble geleid door Roel Jan Jongsma en het door Judith Haakmeester geleide C-slagwerkensemble. De 11-jarige Sem Kosters mocht zijn kunsten als dirigent aan het einde van het eerste optreden van het C-orkest laten zien. Ook de SoliKids maakte deel uit van het programma. Vanavond om 19:30 is het de beurt aan de volwassenen, vanaf dan spelen het A-slagwerkensemble en het A-orkest.

Ook de SoliKids waren van de partij.

Het door Marten van der Wal geleide A-orkest geeft op 1 december een concert in Hoogeveen in de serie HRFSTWND en zal tijdens het najaarsconcert al een tipje van de sluier oplichten. Voor het A-slagwerkensemble wordt dit het eerste najaarsconcert onder leiding van hun nieuwe dirigent, Simon Haakmeester.

De 11-jarige Sem Kloosters liet zijn dirigent kunsten zien met het C-orkest waar hij zelf ook in speelt.

Een toegangsbewijs voor beide concerten kost €6,00 en is bij de ingang van de zaal te koop. Voor kinderen tot 12 jaar geldt een half tarief.