Jeugd Soli Deo Gloria geeft spectaculair galaconcert

Ommen – Afgelopen zaterdag gaf de jeugd van muziekvereniging Soli Deo Gloria een spetterend galaconcert in hun eigen muziekgebouw voor een uitverkocht zaal. Al sinds de zomervakantie waren de jeugdige muzikanten onder leiding van dirigent Bert Groothedde bezig met de voorbereidingen voor het galaconcert. Van het maken van een flyer en toegangskaartjes tot de aankleding van de zaal, alles werd de jeugdleden zelf georganiseerd. Voor het concert werd er samen gewerkt met een combo, waardoor er naast de fanfare-instrumenten ook zang, gitaren en een ritmesectie te beluisteren waren.

Foto: Ingezonden foto.

De zaal opende om half acht en al gauw stroomde het hele muziekgebouw vol. Van alle kanten werden er stoelen bijgezet. Om acht uur begon het B-orkest met het eerste stuk ‘Panic Button’, en de sfeer was direct goed. Onder het genot van een hapje en een drankje zaten de bezoekers mee te swingen met de vele jazzliederen die het orkest speelde. Ook de jongste jeugdleden van het C-orkest lieten van zich horen. Tijdens het nummer Fly me tot he moon traden ze op in zelfgemaakte maanpakken.

Foto: Ingezonden foto.

Na een korte pauze was het tijd voor het poponderdeel van de avond. Ook deze energieke muziek swingden de vele toeschouwers mee. Na het concert waren uit het publiek vele reacties te horen dat het een spectaculaire avond was geweest. De sfeer zat er de hele avond goed in, mede door de zaal die een ‘huiskamer’ sfeer had. De muzikanten hadden een spetterend optreden neergezet, waardoor de bezoekers een avond kregen die zij niet gauw zullen vergeten.

Dit item is ingezonden door Soli Deo Gloria.