Inwoners mogen uit 6 opties naam van nieuwe fly-over bij Varsen kiezen

Varsen – De stembussen om de naam van de nieuwe fly-over in Varsen te kiezen zijn geopend. Nadat de nieuwe verbinding eind vorig jaar werd opgeleverd deed de provincie Overijssel al een oproep om mee te denken over de naam. Iedereen kon tot afgelopen 31 oktober hun suggesties indienen. De provincie benadrukte vooraf dat het de provincie om het even was wat het werd, maar dat niet zomaar elke naam aan de viaduct kon worden gehangen. In totaal werden er ‘slechts’ negen namen aangeleverd voor de fly-over.

Deze zijn vervolgens voorgelegd aan de straatnaamcommissie van de gemeente. Die gaat niet alleen over straatnamen, maar ook over de benoeming van eventuele kunstwerken, zoals de viaduct in Varsen. Op advies van die commissie zijn een aantal namen afgevallen. Met de overgebleven goedgekeurde namen heeft de provincie aan de hand van een aantal richtlijnen een shortlist gemaakt, met daarop zes mogelijke opties.

Het is nu aan de inwoners om te kiezen uit: Varsenervlucht, De Schakel, Van Eerde viaduct, De Ossenakker, Varsen 2.0 en Varsenerveld. De naam Van Eerde viaduct verwijst naar de Baron van Pallandt van Eerde, die in de achttiende eeuw de Havezathe ‘De Arentshorst’ in de bewuste buurtschap kocht. Van die havezate is helaas weinig meer over. Ondanks de eerder geopperde suggestie van Reinier Paping-viaduct, blijkt deze niet te zijn aangeleverd. Verder zijn er ook geen namen aangeleverd die verwijzen naar een persoon.

Publiek kan tot en met maandag 31 januari hun voorkeur per mail (vechtdalverbinding@overijssel.nl), of via de social media van het project Vechtdal Verbinding aangegeven. De naam met de meeste stemmen komt vervolgens op de fly-over.