Hoogste punt nieuwbouw CCO gemarkeerd met vlag

Ommen – Met het hijsen van een bouwvlag is vanmorgen het hoogste punt gemarkeerd van de nieuwbouw van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO). Deze eer was weggelegd voor wethouder Ko Scheele. Dat deed hij in aanwezigheid van de aannemer Bas Herbrink van het bouwbedrijf Salbam uit Vilsteren en het bestuur van het CCO. Dit voorjaar werd een begin gemaakt met de bouw, en als het aan het CCO ligt kan er de komende wintermaanden worden begonnen met de inrichting van het vernieuwde onderkomen. Als alles volgens plan doorloopt is de hoop om begin volgend jaar de deuren te kunnen openen.

Het Streekmuseum en de historische vereniging CCO komen dan samen onder één dak bij molen Den Oordt, op de plek waar eerder het Streekmuseum te vinden was. Ook komt er ruimte voor een toeristisch informatie punt (TIP), met een gemeenschappelijke balie om die functie te versterken. Het TIP moet zorgen voor goede verbindingen tussen de toeristische sector en toerist.

Schatten

Bij de plechtigheid van het bereiken van het hoogste punt liet wethouder Scheele liet weten erg ingenomen te zijn met de komst van een nieuw museum. “We kunnen nu de schatten van Ommen onthullen”, zei de cultuurwethouder. Aan het CCO-bestuur deed de wethouder de oproep om behalve de bekende voorwerpen ook met nieuwere ideeën te komen. “Ommen heeft zo veel te bieden. We zijn een toeristische gemeente. Daar hoort ook een mooi museum bij”, aldus de wethouder.