Hooge Graven haalt tijdens Golf4Life ruim 13.000 euro op voor KWF

Ommen – Tijdens de actiedag ‘Golf4Life’ op de Golfclub Hooge Graven bij Ommen is gisteren ruim 13.000 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Er waren gisteren de hele dag activiteiten op de golfbaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd in de vorm van een golf clinic, een jeugdprogramma, een ‘longest drive competition’ en meer. Vanaf ongeveer 14:00 werd door de wedstrijdcommisie een wedstrijd georganiseerd waar leden en gasten aan mee konden doen.

109 holes

Door de topgolfers van de club, Amber Bruins en Rick Sloot, werd een golfmarathon gespeeld. Om vijf uur ’s ochtends werd gestart met golfen. Het tweetal werd per hole gesponsord door familie, vrienden, kennissen en bedrijven. Rond de klok van 21:30 kwamen zij na 109 holes, en meer dan 16 uur te hebben gespeeld onder luid applaus binnen op de green van hole 18.

Verder werd de hele dag gegolft voor het goede doel door meer dan 120 leden van de club en gasten van het evenement. Aansluiteind vond gisteravond een veiling plaats van allerlei attributen. Uit eindelijk kon gister een cheque met een (voorlopige) opbrengst van 13.000 euro worden overhandigd aan Jan Puthaar van KWF Kankerbestrijding.

Jan Puthaar van de KWF (tweede van rechts) ontvangt de cheque van de organisatie. Foto: Golfclub Hooge Graven.
Jan Puthaar van de KWF (tweede van rechts) ontvangt de cheque van de organisatie. Foto: Golfclub Hooge Graven.

Topamateurs Sebastiaan Dresen en Martijn van Oosterhout, bedenkers en ambassadeurs van Golf4Life, bezochten vanmorgen de golfclub in Ommen. Hun doel voor dit jaar was om op één dag zoveel mogelijk holes op ver schillende banen te spelen. Zij hebben vandaag 6 verschillende golfclubs waar een Golf4Life-toernooi werd georganiseerd bezocht. Zij deden dit samen met Auke Hempenius.

Waarom is er geld nodig voor onderzoek?

In Nederland krijgt 1 op de 3 mensen in zijn of haar leven de diagnose kanker. Per jaar zijn dit ruim 100.000 mensen. Gelukkig betekend die diagnose in deze tijd niet direct een doodvonnis, maar toch sterven Nederland jaarlijks 45.000 mensen aan de gevolgen van de ziekte kanker. Daarmee is kanker doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. “Ons doel is een wereld waarin niemand meet sterft aan kanker.” aldus de KWF. Het doel van de stichting is minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.