Honderden bezoekers bij grootste kerst-event ooit in Ommen

Ommen – Vanavond is het grootste kerst evenement ooit in Ommen, genaamd ‘Follow the Stars’, georganiseerd in de sporthal van de Carrousel. Het evenement wordt georganiseerd door muziekvereniging Cresendo, die dit jaar haar 110-jarig jubileum viert, met medewerking van burgers en verschillende verenigingen uit Ommen. De commissie is het afgelopen jaar druk geweest met de invulling van het evenement.

Kerstgedachte

“Het is een mix van een Passion en Proms maar dan in kerstsfeer”, schrijft de muziekvereniging op haar website. Tijdens het evenement worden de bezoekers mee genomen in de kerstgedachte met een mix van hedendaagse muziek, dans en zang. Er lopen twee verschillende verhaallijnen, het traditionele kerstverhaal, en een eigentijds verhaal over een reizende ster. Die reizende ster is vertrokken vanuit Israël en komt steeds dichterbij. Verhaal en muziek zijn zo op elkaar afgestemd dat het een mooi geheel wordt. Uiteindelijk komt er een hoogtepunt met een kerstboodschap van vrede, hoop en liefde.

Entertainment

Ongeveer tweehonderd muzikanten, dansers, en zangers zorgden vanavond voor de entertainment. Zo’n 45 Cresendo-muzikanten onder leiding van dirigent Paul van Dalen werken samen met 25 kleine zangertjes van kinderkoor Een Vrolijk Geluid en een gelegenheidskoor om voor de muziek te zorgen. Het koor bestaat uit zo’n 50 vrijwilligers met Klaske Bos als enthousiaste dirigente. Daarnaast zijn er zo’n 30 dansers onder leiding van dansschool Elle Dancé. Op het podium vertellen twee vertellers de verschillende verhaallijnen. Achter de schermen is een scala aan vrijwilligers de smeerolie voor een soepele uitvoering van het anderhalf uur durende programma.

Subsidie

Het evenement is dankzij een subsidie van de gemeente Ommen geheel gratis toegankelijk. Vanaf zeven uur vanavond was de inloop van het evenement, om acht uur begon de show daadwerkelijk. Tijdens de inloop was er de mogelijkheid tot het drinken van een kopje koffie of thee. In de gang naar de ingang van de sporthal werd door de Vechtdal Kunstenaars vooraf een expositie tentoongesteld.

Het nadeel van een gratis evenement is dat het voor de organisatie van tevoren niet was in te schatten hoeveel mensen er zouden komen. In de sporthal stonden zo’n driehonderd stoelen, met daarachter een aantal sta tafels. Bij de aanvang van de show vanavond was elke zitplaats, ook die van de normale sport tribune, gevuld. Nog eens een paar honderd gasten stonden verspreid door de sporthal.

Kunstenaar Azat Malik.