Honderden badeendjes nemen plons in Ommer Vecht om geld in te zamelen voor Wensstichting Vechtdal

Ommen – Eigenlijk was het de bedoeling dat er afgelopen mei weer karts rond zouden racen tijdens de Vechtdal GP. Netwerkorganisatie JCI Vechtdal organiseerde vorig jaar voor het eerst zo’n kartrace om geld in te zamelen voor de Wensstichting Vechtdal. Maar door de coronacrisis kon er dit voorjaar nog geen vervolg aan worden gegeven. Maar om dit jaar toch geld in te kunnen zamelen kwam men op de proppen met een heuse ‘duckrace’, met als strijdtoneel de Ommer Vecht.

Badeendjes

Om het geld in te zamelen werden er badeendjes verkocht voor vijf euro per stuk. Vooraf werden 1198 eendjes verkocht, en in het centrum van Ommen werden er vandaag nog eens 118 verkocht. De ‘armada’ van totaal 1316 werd om klokslag twaalf uur te water laten gelaten nabij het oude gemeentehuis. Eigenlijk was het de bedoeling dat de eendjes vanaf de Vechtbrug te water zouden plonsen, en dan met de stroming mee zouden gaan in de richting van Vilsteren. Maar doordat de wind vandaag de andere kant op stond moesten de eendjes stroomopwaarts gaan.

Winnaar

Net als in een wedstrijdzwembad was er een baan gecreëerd, zodat de eendjes uit eindelijk in een trechter werden opgevangen. Zo kon de organisatie duidelijk zien welk eendje als eerste was, en raakten er geen eendjes verloren. Toen de bigbag werd opengetrokken bleven de eendjes aanvankelijk liggen waar ze te water raakten, en leek het nog wel even te gaan duren. Maar al snel nam de wind toe, en uit eindelijk waren de eendjes in amper een kwartier al over.

Op de onderkant van elk eendje stond een lotnummer. Voor de winnende badeend was een prijs van 400 euro. En ook de nummers twee en drie kregen een geldprijs, van respectievelijk 150 en 50 euro. Verder verlote de organisatie onder andere dinerbonnen en verwenpakketten onder de andere deelnemers. Het eendje dat met een flinke voorsprong als eerste in de trechter terecht kwam was gekocht door Gerrit-Jan Hagedoorn van Vakantiepark Beerze Bulten. Hij kocht tien eendjes, en stelde de hoofdprijs direct beschikbaar aan de Wensstichting.

JCI & Wensstichting Vechtdal

JCI Vechtdal (Junior Kamer Vechtdal) bestaat uit een groep enthousiaste leden van 25 tot 40 jaar uit Ommen, Dalfsen, Hardenberg en omstreken. Deze groep van jonge ondernemende heeft een grote interesse in zakelijke en sociale netwerken, en wil daarnaast iets terug doen voor de omgeving. Zij hebben ook de Wensstichting Vechtdal opgericht. Dat is een stichting die lokale (en) maatschappelijke initiatieven ondersteunt. Dit gebeurt niet door middel van financiële bijdragen, maar met materialen. De gehele opbrengst van de ‘duckrace’ van vandaag gaat naar die Wensstichting Vechtdal.