Hondenwagen politie vliegt uit bocht Beerzerweg

Ommen – Een politievoertuig is in het begin van de ochtend van zondag 9 december naast de weg geraakt op de Beerzerweg. In dezelfde bocht vonden eerder deze zomer in een korte tijd al vier ongevallen plaats. Begin juni liep een motorrijder kneuzingen op toen hij recht door de greppel in reed. Op 11 juli kwam een 34-jarige man om het leven en op de ochtend van 7 augustus raakte een 38-jarige Almelose gewond. In de vroege ochtend van maandag 20 augustus raakte een 18-jarige vrouw uit Ommen gewond nadat de auto waarin zij zat naast de weg kwam.

Vannacht reed een hondenwagen van de politie Twente in de richting van Ommen toen de bestuurder merkte dat hij de bocht niet meer kon halen. Het regende hard en wegdek was glad, om erger te voorkomen besloot de bestuurder uiteindelijk om de auto rechtdoor te laten schuiven en daardoor de grote boom, die bij de eerdere ongevallen werd geraakt, te ontwijken. De politieauto eindigde onderin de greppel. Eén van de bochtschild bordjes die eerder door de gemeente ter waarschuwing werden geplaatst werd vernield bij het ongeval. De politieauto was niet met spoed onderweg.

Gelukkig konden de bestuurder en zijn diensthond ongedeerd uitstappen. De onherstelbaar beschadigde politieauto is door een berger uit de greppel getakeld. De politie heeft de politievoorwerpen, zoals een kogelwerend vest, uit de auto gehaald alvorens deze werd afgevoerd.