Heidebrand rondom ven in Bentincksbosch bij Diffelen loopt goed af

Diffelen – Een heidebrand in het Bentincksbosch bij Diffelen is vanavond goed afgelopen. Vier jonge jongens merkten vanavond kort voor half acht de rook op en seinden de hulpdiensten in. Rondom een ven, met een diameter van ruim 30 meter, bleek de gemengde heide te branden. De brandweer kwam gelijk groots in actie aan de Onderveldsweg en zette onder meer het bosbrandvoertuig van de brandweer Ommen in. De brandweer zette ook één van de ingezette tankautospuiten in om extra water uit het vennetje te pompen.

Een platgelopen wandelpad aan de oost-zuid zijde van het water zorgde er, in combinatie met de milde wind, voor dat het vuur zich in die richting niet verder ontwikkelde. De vlammen kregen wel grip op de heide aan de andere kanten van het water. Hoeveel heide er in totaal beschadigd is geraakt door de brand is door het gevarieerde terrein, en uiteraard het vennetje, lastig te schatten. Een woordvoerder van de veiligheidsregio ter plaatse verteld dat er naar verwachting toch zeker wel enkele honderden vierkante meters heide door de ‘rode haan’ zijn getroffen.

De brandweer had het vuur na ongeveer een half uur onder controle, en is begonnen met het nablussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar een aantal brandplekken bij een picknicktafel doen brandstichting vermoeden.