Hardlopers genieten van eerste editie vernieuwde Bissinghrun

Ommen – Een kleine 150 hardlopers zijn vanavond van start gegaan bij de eerste editie van de vernieuwde Bouwman Makelaars Bissinghrun. De Bissinghrun an sich is al langer een terugkerend evenement, dat tot nu toe altijd van start ging bij de atletiekbaan op Sportpark Westbroek. De bedoeling was dat het hardloopevenement in 2019 met een nieuwe formule verder zou gaan, met de start in het centrum van Ommen.

De extreme hitte maakte de loop dat jaar onverantwoord, en in de zomers van 2020 en 2021 was de welbekende pandemie spelbreker. Maar vandaag was het dan eindelijk wel zo ver, en konden de geheel nieuwe parcoursen worden beproefd. Net als voorheen is het evenement georganiseerd onder de auspiciën van ACO Van Elderen.

Op het fietspad naast de Varsenerdijk -vlak bij het havengebouw- klonk vanmiddag om vijf uur het eerste startschot. De 11 deelnemers van de Albert Heijn Jeugdloop van 2,5 kilometer staken toen van wal. De jeugdigen -9 tot en met 15 jaar- gingen vanaf daar richting de Ommermars, waar ze een rondje over het voor de gelegenheid tijdelijk opengestelde fietspad maakten.

Anderhalf uur later was het de beurt aan de 77 lopers van de Van Leussen 5 mijl. Ook zij gingen over de Ommermars, maar maakte daar nog een ‘lusje’ aan vast over Koe Safari Erve Vechtdal en rondom de oude Vechtarm bij Varsen.

De Univé 10 mijl, die kort voor achten van start ging, kende 57 lopers aan de start. Ook zij liepen tussen de machines op de Ommermars door, en over de Koe Safari. Vanaf daar gingen zij nog verder langs de Vecht, in de richting van Vilsteren. Daar werd via de stuw de Vecht overgestoken, alvorens via Vilsteren en de Hessel Mulertbrug weer bij de finishlijn uit te komen.

De top drie per categorie en per afstand is te raadplegen op de website www.uitslagen.nl.