Hardenberger (20) omgekomen bij ongeval op kruising de Bruin in Beerze

BEERZE – Op het einde van de middag van vrijdag 5 oktober heeft een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden op de N36 ter hoogte van Mariënberg. Dit gebeurde op de kruising van de N36 met de Beerzerweg, in de volksmond ook wel bekend als de kruising Marinus de Bruin. Een vrachtwagen combinatie botste op de linkerflank van een personenauto. De personenauto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Hardenberg, hij was de enigste inzittende van het voertuig. Het slachtoffer raakte bij het ongeval levensgevaarlijk gewond. Ondanks de hulpverlening door voorbijgangers en hulpverleners mocht hulp niet meer baten. De man overleed op de plaats van het ongeval.

Zowel de auto als de vrachtwagen eindige op de midden geleider.

Zowel de personenauto als de vrachtwagen eindige na het ongeval op de midden geleider. De vrachtwagen, van een transportbedrijf uit Heerenveen, reed op de N36 vanaf Almelo en reed richting de Witte Paal. De personenauto kwam vanuit de richting van Mariënberg en reed vanaf de Beerzerweg de kruising op. Hoe het ongeval kon gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. De verkeersongevallen analyse van de politie doet onderzoek naar het ongeval.

De verkeersongevallenanalyse deed onderzoek op de plaats van het ongeval.

De kruising werd na het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Dit was ondanks de afzettingen niet voor iedereen duidelijk. Rijkswaterstaat meldt dat de verwachting is dat de weg rond middernacht weer geopend kan worden.

Een automobilist negeerde spookrijdend de afzetting en reed de kruising op.