Hagelnieuwe Scania verliest cabine na botsing tegen viaduct bij Varsen

Ommen – Een hagelnieuwe vrachtwagen is vanmiddag zwaar beschadigd geraakt op de Varsenerdijk (N340) bij Ommen. Een Duitse vrachtwagenchauffeur had net twee nieuwe trucks opgehaald bij Scania in Zwolle en was onderweg naar Duitsland. Het ging mis toen hij rond kwart voor twee vanaf de N340 linksaf de N48 richting het noorden op wilde rijden.

De chauffeur had het bord dat de hoogte van de viaduct Varsen aangeeft over het hoofd gezien. De cabine van de achterste van twee trucks raakte de vier meter hoge viaduct en kwam los van het onderstel, waarna deze achterover op het wegdek terecht kwam. Volgens de chauffeur wist hij de hoogte van de lading wel, zo’n 4,30 meter, maar had hij de borden met de hoogte over het hoofd gezien, en de hoogte van de viaduct verkeerd ingeschat. De politie heeft de gegevens van de chauffeur genoteerd. Een bergingsbedrijf gaat de lading weer van het wegdek halen. Wat de schade aan de nieuwe vrachtwagen zal zijn is nog niet duidelijk. De schade aan het viaduct lijkt miniem, en is niet te onderscheiden van eerdere schades.

De cabine van de vrachtwagen raakte fors beschadigd.

De afrit vanaf Dalfsen richting de noordelijke N48, de N340 richting Dalfsen en de afrit richting het zuiden op de N348 zijn tijdens de afhandeling afgesloten. Met wat begeleiding van de politie en de wegbeheerder kon het verkeer met minimaal hinder zijn weg vinden.