Groepsaccommodatie Emsland doet aangifte tegen “schorem” dat beestenbende achterliet

OMMEN – Groepsaccommodatie Emsland Ommen, wat aan de Emslandweg ten westen van Ommen is gevestigd, heeft via social media zijn verhaal gedaan over een aantal ‘jonge ondernemers’ die een beestenbende hebben achtergelaten bij hun vertrek. “Wat een schande bij ons in de groepsaccommodatie!” schrijft de groepsaccommodatie. De groep jonge mannen die zich uitgaf als “Young Professionals” gaven aan allemaal startende ondernemers te zijn die een week ‘business course’ wilden starten in de groepsaccommodatie van de Emsland, om elkaar beter te leren kennen.

‘Zuipfestijn’

Het werd “één groot zuipfestijn” meldt de Emsland op social media. Waarbij muren, plafonds, de keuken, slaapkamers, sanitair, terras, de parkeerplaats en de rest van het gebouw het moest ontgelden. De gasten gingen lang door “Ook gaan ze tot laat door met zuipen, de boel onderkotsen en gaan ze nog even het maïs in, omdat ze dat wel een leuk plan vonden. Totaal respectloos en niet denkend aan natuur. Gewoon roken op het kurkdroge gras, vuilnis overal achterlatend, etc.” aldus de groepsaccommodatie.

Onbereikbaar

Emsland krijgt geen contact meer met de organisator en vermoed dat als ze er niet op tijd bij waren geweest de gasten met de noorderzon waren vertrokken “…als we er niet op tijd bij waren geweest dan was iedereen vertrokken zonder de accommodatie ‘veegschoon’ achter te laten.” Er bleven 7 jongens achter die geen van allen wisten wie de organisator was. Zij gaven valse namen op en met de bekende telefoonnummers is geen contact meer te krijgen. “Erg jammer dat het zo moet gaan, dat je hierdoor met je neus op de feiten wordt gedrukt dat tegenwoordig niet iedereen meer te vertrouwen is.” aldus de groepsaccommodatie.

De verhuurder van de ruimte heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en die is er mee aan de slag. “Dit verhaal zal nog een staartje krijgen…” wordt geschreven. Volgens de groepsaccommodatie hebben zij wel een aantal aanwijzingen waardoor zij hopen de betreffende personen te kunnen achterhalen en alsnog aansprakelijk te kunnen stellen. Op social media wordt opgeroepen om het betreffende bericht te delen, “…zodat hopelijk niet meer accommodaties de dupe worden van dit schorem.”