GGD IJsselland opent volgende week testlocatie voor coronavirus in Ommen

Ommen – Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kan men, wanneer er klachten zijn, zien of hij of zij besmet is met het coronavirus. De GGD IJsselland richt hiervoor vier testlocaties in de regio in. “Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen we het virus bestrijden”, laat de GGD weten. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of iemand al besmet en ziek bent geweest.

Het pand werd voorheen jaren gebruikt door PostNL.

Ommen

Sinds 1 april test de GGD al mensen uit bepaalde (beroeps)groepen in een speciale testtent. Deze staat op het parkeerterrein van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes in Zwolle. Vanaf eind februari zijn mensen ook thuis getest. Omdat er vanaf juni dus veel meer mensen met klachten getest gaan worden zijn er meer testlocaties nodig. Eén van die locaties zal komen in een leegstand pand aan de Veldkampweg in Ommen. Deze ruimte is gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw tussen de Lennips Groep en BMX-winkel Enjoy the Ride. Ook in Deventer, Zwolle en Steenwijk komen testlocaties.

Aanmelden

Het ministerie van VWS bericht dat men zich vanaf maandag 1 juni kan aanmelden voor een test. Het telefoonnummer wordt op 1 juni om 8:00 uur bekendgemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 8:00 uur tot 20:00 uur bereikbaar om een afspraak te maken. Na een test wordt er binnen 48 uur gebeld met de uitslag; of deze nu positief of negatief is. Bij een positieve test -een besmetting dus- wordt er een bron- en contactonderzoek gedaan.