Gezelligheid en bijzondere demonstraties bij Vilsteren Bruist

Vilsteren – Vandaag werd alweer voor de 26e keer op de eerste zaterdag in juli feest gevierd in Vilsteren. Tijdens Vilsteren Bruist kregen de bezoekers toegang tot de vele historische gebouwen in Vilsteren. De Kerk was geopend, net zoals de Vilsterse Molen, authentieke paardenstallen, de koeschuur, maar ook de tuin van Huize Vilsteren was vandaag vrij toegankelijk. In de tuinen van Huize Vilsteren, rondom de Tip en in het veld voor de Molen stonden talloze kraampjes waar allerlei zelfgemaakte producten werden aangeboden. Ook was er een rommelmarkt.

Zowel moderne als authentieke ambachten werden getoond. Er werd vers brood gebakken, en palingen gerookt. Maar ook het maken van aardewerk, schilderijen of grote houtsculpturen trok de aandacht van het publiek. In de tuin van Huize Vilsteren liet een hoefsmid zijn kunst zien, en werden schapen van hun wollen vacht verlost. In het veld voor de Vilsterse Molen stonden oude militaire voertuigen opgesteld.

Vilsteren Bruist wordt samen met 12 verenigingen georganiseerd. Elke vereniging draagt actief bij; de ene verkoopt oliebollen, haring of krentenwegge, de andere voert een prachtig toneelstuk op of begeleidt actieve spelen. De hele dag vonden er door Vilsteren heen optredens plaats van verschillende (shanty)koren, straatmuzikanten en blaaskapellen. Bij het ondergaan van de zon zal het programma worden voortgezet in en rondom de feesttent midden op de Tip.