Gestolen auto ramt politieauto bij achtervolging in Dante, slijptol uit auto gegooid

Ommen – De politie rukte gisteravond uit naar een melding van een verdachte situatie in de omgeving van de Hessenweg West, waarbij een auto werd gezien. Even later werd een auto die aan het signalement voldeed een stopteken gegeven in de buurt van het industrieterrein de Rotbrink. De bestuurder negeerde dat, en een achtervolging begon. Tijdens die achtervolging werd een accu slijptol uit de auto gegooid.

De bestuurder botste tijdens de achtervolging op een paaltje nabij de Merelstraat. Toen de agenten uitstapten in een poging om de bestuurder te overmeesteren reed diegene achteruit, en ramde bewust het politievoertuig. De achtervolging kreeg een vervolg door de wijk Dante Noord, maar de bestuurder wist te ontkomen.

Een Panasonic accu slijptop werd uit het voertuig gegooid tijdens de achtervolging. Foto: politie Ommen.

De politie is op zoek naar de bestuurder én het voertuig, en roept de hulp in van eventuele getuigen. De betrokken auto is een zwarte Toyota RAV4 FunCruiser uit het jaar 2000. Een kleine terreinwagen met drie deuren. Het kenteken van het voertuig begint met 48-FS, en staat als gestolen geregistreerd en is ongeldig verklaard. De politie is ook benieuwd of iemand de Panasonic slijptol die uit het voertuig werd geworpen mist, of eventueel kan plaatsen.