Genomineerden Sportverkiezing Ommen 2018 bekend, stemming van start

Ommen – De genomineerden voor de Sportverkiezing Ommen 2018 zijn bekend. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Ommen stemmen wie de titel Sportvrouw, Sportman, Sportploeg en Sporttalent 2018 gaat winnen. De winnaar wordt uit eindelijk bepaald op basis van de stemmen van de inwoners en door de jury die bestaat uit Jeroen Dunnewind, Henk Kampman, Jan Maat, Carla Mastenbroek en Bart Nijstad. Op woensdag 16 januari worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Sportverkiezing in theater de Carrousel. Naast de uitreiking van de prijzen zullen er dan diverse sportdemonstraties te zien zijn.

Een onafhankelijke jury heeft bepaald welke drie genomineerden per categorie doorgaan naar de finale. Er kan vanaf vandaag op de website https://www.ommen.nl/sportverkiezing/ worden gestemd op de favoriete sporter of sportploeg.

Nominatie

Ommenaren konden tot en met 26 november sporters opgeven die volgens hun moesten winnen. Bij de nominatie moest een toelichting worden gegeven waarom juist die sporter of sportploeg moest winnen. Om in aanmerking te komen voor de nominatie moet sprake zijn geweest van een aansprekende sportprestatie, zoals het behalen van een kampioenstitel of een promotie. Maar ook bijvoorbeeld een individuele prestatie in relatie tot leeftijd of het verloop van een totale competitie. Sporters tot 16 jaar komen in aanmerking voor de titel sporttalent. Andere voorwaarden waren dat de kandidaten of ploegen in de gemeente Ommen woonachtig of gevestigd moeten zijn en dat de sportprestatie is geleverd tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018.

Sportman

Peter Schulting – Wielrenner Peter Schulting behaalde maar liefst 11 overwinningen in 2018
Nick Marsman – Atleet Nick Marsman behaalde dit jaar een tweede plaats op de 800 meter, zowel indoor als outdoor, bij de Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK). Hier behaalde hij toen ook een derde plaats op de 1500 en 5000 meter.
Stefan Westenbroek – Schaatser Stefan Westenbroek werd dit jaar Nederlands en Europees kampioen sprint en kortebaan schaatsen voor junioren.

Sportvrouw

Amy von Piekartz – Amy von Piekartz behaalde een derde plaats bij de Europese Kampioenschappen en een vierde plaats bij de Wereld Kampioenschappen dog frisbee.
Marije Dankelman – Triatleet Marije Dankelman werd Nederlands Kampioen op de olympische afstanden onder 23.
Yvonne Meijer – Atleet Yvonne Meijer werd Nederlands Kampioen op de baan, zowel indoor als outdoor, op de afstanden 800 en 1500 meter in de categorie master-dames.

Sportploeg

Scholle 5 – De biljarters van Scholle 5 werden dit jaar Nederlands Kampioen.
Springselectie junioren Energy Gym Ommen – De turners van de springselectie junioren van de Energy Gym Ommen behaalde een eerste en tweede plaats op de Nederlandse Kampioenschappen.
Volco Dames 1 – De volleybalsters van Volco Dames 1 werden kampioen en promoveerden naar de derde divisie.

Sporttallent

Lindy Zandman – Samboka Lindy Zandman werd Nederlands Kampioen Sambo tot 52 kilo.
Thijmen de Lange – Voetballer Thijmen de Lange speelt bij Jong FC Twente onder de 15.
Gijs Winters – BMX’er Gijs Winters werd Nederlands Kampioen BMX.