Genomineerden sportverkiezing 2020-2021 bekend; stembussen open

Ommen – De genomineerden voor de sportverkiezing 2020-2021 zijn bekend. Tot en met 30 november konden sporters worden aangedragen door inwoners. Net als voorgaande jaren in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg. De doorgaans jaarlijkse verkiezing kon voor het jaar 2020 niet doorgaan in verband met de coronapandemie. Zodoende dat er voor dit jaar is besloten om de prestaties van zowel 2020 als 2021 te betrekken. “2020 en 2021 waren sportief gezien ook bijzondere jaren”, aldus sportwethouder Ko Scheele.

De turnsters van Energy Gym Ommen wonen de titel ‘Sportploeg van het jaar’ bij de laatste verkiezing in 2019.

“Er zijn mooie en indrukwekkende sportprestaties neer gezet, ondanks de uitdagingen die Corona met zich mee bracht. Trainen was lastiger en veel competities lagen tijdelijk stil. Daarom is deze tiende editie van de Sportverkiezing Gemeente Ommen extra bijzonder. De genomineerden zijn bekend en laten zien dat we een breed scala aan sporten en sporters hebben in onze gemeente.” Volgens de wethouder waren er dit jaar dan ook iets meer inzendingen tijdens de nominatieronde.

Prestatie

Om in aanmerking te komen voor één van de sportprijzen moet er een aansprekende sportieve prestatie geleverd zijn in de sportjaren 2020-2021. Een onafhankelijke vijfkoppige jury heeft op basis van de ingediende nominaties per categorie drie kandidaten uitgekozen. Een deel daarvan is al eens eerder genomineerd, of heeft zelfs al eerder gewonnen. Maar er zijn ook nieuwe nominaties.

Bij de mannen zijn schaatser Stefan Westenbroek, BMX’er Gerdi Welink en voetballer Pascal Mulder voorgedragen. Bij de vrouwen kan er worden gekozen uit BMX’er Iris van der Linde, triatlete Marije Dankelman en samboka Lindy Zandman. Bij de sporttalenten is de keuze gevallen op motorcrosser Timo Heuver (12), BMX’er Casper van Woggelum (15) en vechtsporter Connor Sluiter (14).

Bij de sportploegen was de keuze minder groot. Alle drie genomineerde ploegen gaan daarom door naar de stemronde. Dat zijn de Heren 1 van Tennisclub Ommen, het Dames 1 team van Volco Ommen, en de turnsters van de juniorenspringselectie van Energy Ommen.

Stemmen

Vanaf vandaag zijn de stembussen geopend, en kan er tot en met 7 januari 2022 per categorie worden gestemd op de favoriet. De winnaar wordt bepaald op basis van de stemmen van de jury en die van het publiek, elk goed voor de helft. Op woensdag 19 januari vindt -als de coronasituatie het toelaat- de prijsuitreiking plaats in de Carrousel.

Stemmen kan via www.ommen.nl/sportverkiezing.