Gemeente vraagt inwoners naar hun mooiste plekken voor fietsroute: ‘t Mooiste Ommentje

Ommen – De gemeente Ommen vraagt haar inwoners om de voor hen mooiste plekken binnen de gemeente in te sturen. Van alle inzendingen wordt dan een fotoboek in combinatie met een fietsroute gemaakt. Voor wethouder Ko Scheele is de zandverstuiving bij de Sahara de mooiste plek van de gemeente: “Volgens mij hebben we in de regio maar één gemeente waar sprake is van prachtige zandverstuivingen met alles erop en eraan. Dat is uniek voor mij.”

Wethouder Bart Jaspers Faijer kiest voor de plek waar de Regge en de Vecht samenkomen. Maar eens zijn over wat de mooiste plek is hoeft volgens Scheele ook helemaal niet. “Een oud motto is: Ommen is uniek en veelzijdig. En die veelzijdigheid zie je terug in alle fantastische beelden die Ommen uitstraalt”, zegt Scheele.

Archiefbeeld van de Sahara, welke wethouder Ko Scheele als mooiste plek van de gemeente kiest.

De aanleiding voor dit alles is het opstellen van de omgevingsvisie van Ommen. In die visie staan belangrijke thema’s, doelen en uitdagingen voor de toekomst, en vormt een leidraad voor de jaren tot 2040. Hetgeen dat nu wordt ingebracht kan ook in de basis daarvan worden gebruikt. “Ik denk dat dat heel mooi is. En het vormt ook mooi illustratiemateriaal voor de omgevingsvisie die we straks aan de raad willen presenteren”, aldus Scheele.

Ommenaren kunnen via de website van de gemeente een foto insturen van wat volgens hen de mooiste plek is. Dat insturen kan tot 22 juni gebeuren, waarna met de inzendingen uiteindelijk een route wordt uitgezet. “We weten nog niet langs hoeveel plekken die moet komen. We gaan alles bij elkaar brengen, en er een praktische route van maken. Het moet natuurlijk wel te fietsen zijn”, licht Scheele toe.

Het streven is om de fietsroute nog voor de komende zomer uit te brengen. “Zodat we allemaal op de fiets in de zon kunnen genieten van Ommen, en van plek naar plek kunnen verkennen”, kijkt Scheele vooruit. De inzendingen kunnen via www.ommen.nl/jouwtoekomst worden ingestuurd. De drie inzenders waarvan de foto als mooiste word gekozen krijgen hun foto op canvas. Verder wordt er gedurende de looptijd van de actie vier keer een fietspakket van Veurink Fietsen verloot onder de inzenders.