Gemeente voorziet dak van DOEK van zonnepanelen

Ommen – Met het plaatsen van 240 zonnepanelen op het dak van het DOEK gebouw aan de Schurinkstraat kunnen alle gebouwen van de gemeente Ommen voor het grootste deel voorzien in hun eigen stroom behoeften. Volgens de gemeente wordt daarmee een CO2-reductie van ruim 10% sinds 2014 gerealiseerd. De gemeenteraad heeft een voorstel ontvangen om €105.000 beschikbaar te stellen voor realisatie van de panelen. Volgens de gemeente is de verwachting dat deze investering in 8 jaar terugverdiend wordt.

De gemeente heeft nu 960 panelen liggen verspreid over 11 gebouwen. Met het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van het DOEK komt het totaal op ruim 1.200 panelen. “Wij willen bijdragen aan een duurzame samenleving. Het plaatsen van zonnepanelen op de daken past daarbij. Het lijkt een grote investering, maar dat verdient zich terug. Niet alleen doordat energielasten lager worden, maar, en veel belangrijker, een beter milieu voor ons en onze kinderen”, aldus wethouder Leo Bongers.

De gemeente Ommen neemt ook meer maatregelen om de uitstoot van CO2 en het energieverbruik te verlagen. Naast de aanleg van meer zonnepanelen, is ook verlichting vervangen door zuinigere ledverlichting, zonneboilers en warmte-koude-opslag.